avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amenintare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amenintare

Buna ziua.
Lucrez la farmacia unui spital de stat,in general suntem bine aprovizionati, insa sunt perioade in care nu avem anumite medicamente.
Pentru a putea aduce un medicament care lipseste momentan, pentru un pacient,medicii de pe sectie, in urma antibiogramei pt cei care au nevoie de antibiotic de exemplu, fac un referat cu numele pacientului si necesarul pt bolnavul respectiv.
Acest referat este trimis la Manager, pentru a fi aprobat si ulterior la Achizitii.
In momentul in care vine medicatia cei de pe sectia respectiva trimit condica cu medicatia pacientului pe 2 zile restul ramanand in farmacie pentru a fi eliberata ulterior numai acelui pacient.Din acel moment toate sectiile vad pe stoc medicamentul deficitar si il prescriu.
Am fost amenintata de un medic ca o sa-mi faca scandal si referat pentru ca am refuzat sa-i eliberez medicatia din referat altui pacient cu medicamentele din medicatia celui cu referat.Medicul respectiv mi a spus"nu ma intereseaza daca are sau nu referat,atat timp cat medicamentul este in stoc sunteti obligata sa mi l eliberati"
Va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac in acest caz ,ca sa fiu in legalitate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:39, 12 Decembrie 2016
Aveti stabilita o procedura de eliberare a medicamentatiei ? Daca da, verificati acolo daca aveti voie sau nu sa faceti ec va spus acel medic.

Pentru amenintare , va puteti duce la conducerea spitalului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2011-2012 MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Conform art.73 din CONTRACT-CADRU privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala, furt calificat... in serviciile medicale din spitalele romanesti. AdrianMG AdrianMG Buna ziua! Cu totii stim ca, ca si cetateni ai Romaniei, avem obligatii, responsabilitati si drepturi. Unele dintre obligatiile noastre este plata taxelor ... (vezi toată discuția)
Malpraxis OldShatterhand OldShatterhand Am nevoie de un model de sesizare malpraxis pentru colegiul medicilor si totodata as vrea sa stiu daca se poate face o singura sesizare impotriva conducerii ... (vezi toată discuția)