In anul 2007 s-a dezbatut succesiunea dupa decesul mamei mele. Suntem 2 frati si la aceasta sucesiune au fost declarate doar bunuri mobile (actiuni la o firma). Eu am dat declaratie ca renunt la acestea in favoarea fratelui meu. Ulterior, fara ca eu sa am cunostinta, la un alt notariat din alta localitate, fratele meu a deschis o succesiune suplimentara pentru terenuri si casa. In Certificatul de mostenitor eliberat eu sunt mentionata la "straini de succesiune".
Intrebarea mea este daca aceasta este o procedura corecta si ce mai pot face pentru a deveni mostenitoare a mamei mele, declaratia data la prima succesiune referindu-se strict la actiunile de la acea firma.
Va multumesc!
Trebuie vazut ce ati declarat. Din ce spuneti, sunteti strain de mostenirea mamei. La tata e alta mostenire, alte imparteli.
Uneori, actul e redactat confuz, ori ati fost dv. pacalit ori actul e scris asa, iar eu nu stiu care e situatia.
Am vazut pacte de impartire prin care se rcedea ca se renunta partial la mostenire.
Donatie
caddya89
Daca unicul mostenitor al mamei sale detine doar certificatul de deces, fara sa fi facut dezbaterea succesiunii, este posibil ca el sa doneze unei terte ... (vezi toată discuția)