avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Teapa Internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Teapa Internet

Buna tuturor!

Am o intrebare pentru dumneavoastra, care poate o sa vi se pare ciudata sau total aiurea, dar as dori sa aflu un raspuns, totusi.

Am varsta de 16 ani, si am primit o teapa online, mai exact intr-un joc. Un anumit jucator de acolo, mi-a spus ca imi va da 300 de lei, trimisi prin intermediul FAN Courier, in schimbul unor bani virtuali, in jocul pe care-l jucam. Acesta a luat probabi, o poza de pe Google cu un AWB Fan Curier, pe care il primesti atunci cand trimiti ceva, si l-a modificat intr-un program, facandu-l sa para ca a trimis si totul e in regula.

Mi-a aratat poza cu acea foaie, care parea 100% reala, si i-am dat banii virtuali. Ideea e ca el, de fapt, nici macar nu a fost la FAN Curier, nu a trimis nimic, si acum a disparut. Stiu numele orasului din care e, dar nu am idee cum il cheama sau unde locuieste. Am doar mesajele in care imi spunea ca imi da 300 lei pe bani virtuali, si poza pe care mi-a dat-o el cu fisa aceea de FAN Curier modificata de el.

Pot sa fac ceva? Pot sa-l dau in judecata? Adica nu-i stiu numele, dar sa merg la politie si sa afle de pe numarul de telefon cine e si unde locuieste?

Va multumesc pentru interes si pentru ca incercati sa-mi oferiti sprijin, numai bine!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:42, 14 Decembrie 2016
In primul rand trebuie sa intelegi ca nu il poti da in judecata deoarece esti minor, pana la 18 ani esti reprezentat de parinti. In al doilea rand nu ai un prejudiciu "fizic" pentru a solicita recuperarea banilor. Mai degraba este un prejudiciu "moral", ai pierdut niste "puncte" care probabil te ajutau in joc. Nu tot ce zboara se mananca! Sau mai degraba, nu tot ce misca pe internet este si real!
Daca.as fi avut 18 ani nu s-ar fi putut? Nu ma pot lega de faptul ca el a luat o poza cu un document awb fan curier si a modificat-o?
Da, da, sa dea Politia 50 000 RON reali de la buget ca sa cerceteze un caz de furt de bani imaginari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violarea secretului corespondentei sau nu? ce ma sfatuiti sa fac? Zven print Zven print Acesta este fedbackul pe care l-am trimis firmei de curierat si la care nu am primit miciun raspuns: Doresc să îmi exprim indignarea față de modul total ... (vezi toată discuția)
Colet deteriorat fan courier Neuronus Neuronus Buna ziua Am primit si eu ieri un colet (bicicleta) si am ramas socat de modul cum a fost transportata ,era singurul colet ramas in masina aruncat pe ... (vezi toată discuția)
Colete deteriorate de firma de curierat Anca Pv Anca Pv Buna ziua, Am trimis niste piese de mobilier printr-o firma de curierat (Fan Courier) din Bucuresti la Ramnicu Valcea. Au fost impartite in 9 colete, ... (vezi toată discuția)