avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord asociatie initiala pentru infiintarea unei noi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord asociatie initiala pentru infiintarea unei noi asociatii desprinsa din ea

Buna ziua,
Pentru infiintarea unei noi asociatii de proprietari prin desprinderea dintr-una veche, este necesar acordul asociatiei vechi ? Daca da, care este baza legala pentru aceasta ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:57, 13 Decembrie 2016
In principiu, nu este nevoie de acordul asociatiei "mama" pentru constituirea unei noi asociatii, insa desprinderea trebuie sa se faca in conditii normale si buna intelegere.
Va atrag atentia ca puteti sa va desprindeti din vechea asociatie doar daca aveti posibilitatea tehnica ca blocul /sacara unde vreti sa constituiti intr-o noua asociatie sa poata fi separata complet cu toate utilitatile. Apoi demarati procedura de desprindere de vechea asociatie. Aici pe forum aveti un model de procedura infiintarii unei as. prop. Este adevarat ca procedura de infiintare a unei as. prop. este foarte bine descrisa in legislatia actuala.
Mult succes!
Multumesc frumos. Exista posibilitatea tehnica ca blocul unde vrem sa constituim noua asociatie sa poata fi separat .Problema este ca nu stim daca este necesar si acordul vechii asociatii.
V-am zis. Nu este necesar acordul as. "mama" - adica nu vi-l cere nimeni.
Demarati actiunea de constituire, asa cum prevede legislatia, apoi, pentru incheierea de contracte de furnizare a utilitatilor, trebuie sa incheiati un protocol de desprindere cu "asociatia mama".
Acest protocol cuprinde eventualele debite pe care le-ati mai avea la asociatia veche - si asta pentru fiecare furnizor in parte.
Din acest motiv am afirmat ca este nevoie sa va desprindeti in conditii cat de cat amiabile cu fosta asociatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desprinderea din actuala asociatie si infiintarea uneia noi jon_jery jon_jery Nu reusesc sa gasesc in legislatie clarificari in legatura cu aceasta problema: - in prezent blocul (cu o singura scara) face parte dintr-o asociatie mai ... (vezi toată discuția)
Cum se poate retrage legal o scara de bloc din cadrul asociatiei de proprietari ipancu47@yahoo.com ipancu47@yahoo.com o scara de bloc din cadrul asociatiei de proprietari vrea sa retras fara aprobarea presedintelui sau a comitetului executiv,este legal? cum ar trebui si care ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari, bloc cu 2 scari vrem separare de scara 2 daedalus daedalus Buna seara, Suntem o asociatie de proprietari (un bloc cu 2 scari) cu un administrator sa zicem putin dezinteresat.... Am dori ft tare sa ne separam ca si ... (vezi toată discuția)