avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
LIVE, ACUM (498 PARTICIPANȚI) Reforma fiscală 2025-2026: Implicații și strategii de optimizare
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua !
Am fost casatorit iar in anul 2012 am plecat in strainatate.Am o fiica majora.
Fosta nevasta a stiut unde sunt ( telefon ,adresa de mail, putea afla si adresa) .
In anul 2013 am fost chemat la notar pentru medierea conflictului.
Dupa care nu am primit nici o instiintare de chemare in judecata pentru divort.
Divortul s-a pronuntat in lipsa mea .Fosta nevasta a declarat in instanta ca nu stie unde sunt acest lucru a sustinut si cu martori ( fratele si nevasta acestuia).
Toti stiau unde sunt si cu cine.Ea este o cunostinta comuna din strainatate.
Pot cere anularea divortului.Hotararea civila este din 2014.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:19, 15 Decembrie 2016
Si exact de ce doriti anularea divortului?
Ok, stia unde sunteti dar mai mult de atat ati avut o relatie cu sotia dumneavoastra? ati mai venit pe acasa? Ati pastrat legatura cu ea? Ati petrecut concedii impreuna? Ati trimis bani copilului? Stiti dumneavoastra, lucruri care se intampla firesc intre soti.... Chiar daca copilul e major, daca urmeaza cursurile unei facultati la zi pana la 26 de ani ii sunteti dator sa o intretineti.
Trebuie mai multe detalii :D
Nu mai sunteti in termen.
Art. 506

Termen de exercitare

(1) Contestaţia în anulare poate fi introdusă în termen de 15 zile de la data comunicării hotărârii, dar nu mai târziu de un an de la data când hotărârea a rămas definitivă.
When a scris:

Si exact de ce doriti anularea divortului?
Ok, stia unde sunteti dar mai mult de atat ati avut o relatie cu sotia dumneavoastra? ati mai venit pe acasa? Ati pastrat legatura cu ea? Ati petrecut concedii impreuna? Ati trimis bani copilului? Stiti dumneavoastra, lucruri care se intampla firesc intre soti.... Chiar daca copilul e major, daca urmeaza cursurile unei facultati la zi pana la 26 de ani ii sunteti dator sa o intretineti.
Trebuie mai multe detalii :D

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. Cu fosta nevasta am pastrat legatura prin telefon si email .Numai de actiunea de divort nu am fost informat.
2. Copilul a terminat facultatea are loc de munca cu apartament si masina.

Nu,nu este ceea ce credeti Dumneavoastra.
gi-jane2 a scris:

Nu mai sunteti in termen.
Art. 506

Termen de exercitare

(1) Contestaţia în anulare poate fi introdusă în termen de 15 zile de la data comunicării hotărârii, dar nu mai târziu de un an de la data când hotărârea a rămas definitivă.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Inteleg.Dar daca numai acum am aflat de hotararea de divort ?
Dar care e problema cu divortul? Adica de ce ati anula ca sa divortati din nou ?
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2016
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Divortu sarkan sarkan Buna ziua ,am si eu o problema legata de familie,sunt casatorit de 8 ani cu o femeie cu care nu am putut sa ma inteleg nici pana in ziua de azi ,nepotrivire ... (vezi toată discuția)
Divort cirsteaiulian cirsteaiulian am un copil de 8 ani,am apartament prin credit ipotecar,o masina si inca doua credite,sotia nu lucreaza,vreau sa divortez, ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)
Ce sanse mai am sa imi recuperez un cont… ? vlad20031986 vlad20031986 Fostul socru avea un iPad care il folosea fosta nevasta. Am pus contul meu pe el si cativa ani fara problem. Am divortat. Dupa o perioada ma suna fostul socru ... (vezi toată discuția)