avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit cladire
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit cladire

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu aceasta nelamurire: in cazul unui garaj situat intr-un cartier de blocuri ( unde proprietarul are si un apartament de bloc) se va incadra la impozitare in categoria "cladire anexa" sau "cladire" ca si apartamentul ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:52, 15 Decembrie 2016
Conform Cod fiscal:

ART. 453 - Definiții

În înțelesul prezentului titlu, expresiile de mai jos au următoarele semnificații:

c) clădire-anexă - clădiri situate în afara clădirii de locuit, precum: bucătării, grajduri, pivnițe, cămări, pătule, magazii, depozite, garaje și altele asemenea

ART. 457 - Calculul impozitului pe clădirile rezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice

(1) Pentru clădirile rezidențiale și clădirile-anexă, aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,08% - 0,2%, asupra valorii impozabile a clădirii. Cota impozitului pe clădiri se stabilește prin hotărâre a consiliului local. La nivelul municipiului București, această atribuție revine Consiliului General al Municipiului București.


Aici valorile impozabile pt garaje:

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2016
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pentru apartamentele inchiriate la firme vasilemb vasilemb Inchiriez un apartament la o firma pentru sediu social si unul la alta firma pentru punct de lucru. Cu cat se majoreaza cota de impozit pentru cele 2 ... (vezi toată discuția)
Valoare impozit cladire 7clau 7clau Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca am firma de taxi si sediul firmei este acasa cu cat se mareste impozitul pe cladire ? (vezi toată discuția)
Recomandare pentru forma juridica, dupa renuntarea la pfa Keffr3n Keffr3n Salut, Am un job, full time, si pe langa asta mai fac mici chestii, legate de comunicare/publicitate. Sunt lucrari punctuale, mai mult de hobby. Din cate ... (vezi toată discuția)