avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... RevizuireMedicalaProgramRecuperator
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

RevizuireMedicalaProgramRecuperator

Buna seara, sunt pensionar pe caz de boala cu coxartroza bilaterala si discopatie vertebrala accentuate. Intr-un act adtional deciziei medicale - scrisoare medicala, se recomanda operarea ambelor solduri si protezarea lor. Este acesta un program recuperator? Ma poate cineva obliga sa ma operez ? Daca nu, voi mai primi pensie ? Va Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:23, 19 Decembrie 2016
Va rog sa-mi dati macar o idee... astazi sau maine voi fi externat.
Ordinul MMFPS nr.1418/ 2010 privind Procedura de incadrarea in pensia de invaliditate mentioneaza:
-Art. 7 (1) Medicul expert al asigurarilor sociale de la cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca, dupa examinarea bolnavului si analizarea dosarului medical, redacteaza concluziile expertizei, pe care le inscrie in raportul de expertiza medicala.
(2) Dupa stabilirea concluziilor expertizei, medicul expert al asigurarilor sociale se pronunta asupra invaliditatii printr-o decizie medicala asupra capacitatii de munca, care se intocmeste in 3 sau, dupa caz, 4 ori 5 exemplare.
(3) Un exemplar al deciziei medicale asupra capacitatii de munca ramane la dosarul medical, care se pastreaza in evidenta cabinetului de expertiza medicala a capacitatii de munca. Celelalte exemplare se inmaneaza persoanei expertizate, sub semnatura, cu obligatia ca aceasta sa le depuna, dupa caz, la casa teritoriala de pensii, la angajator (daca este asigurat), la inspectoratul teritorial de munca (in cazul accidentului de munca) sau la directia de sanatate publica (in cazul bolii profesionale). Un exemplar ramane in posesia persoanei expertizate.
4() Impreuna cu decizia medicala asupra capacitatii de munca persoanei expertizate i se inmaneaza si planul de recuperare.
(5) Planul de recuperare este obligatoriu pentru persoana in cauza si pentru persoanele competente sa il aplice, iar bolnavul poate refuza aplicarea unor masuri recuperatorii numai daca acestea i-ar putea periclita viata, facandu-se si dovada in acest sens.
(6) Medicul expert al asigurarilor sociale stabileste formele si conditiile de munca indicate pentru cazurile respinse, precum si pentru pensionarii cu gradul III de invaliditate.
Din legislatie, eu inteleg ca la decizia medicala trebuie anexat ca act aditional Planul de recuperare, iar dvs. amintiti de o recomandare medicala care probabil, a fost trimisa comisiei medicale de catre medicul specialist care v-a consultat.
In cazul ca respectiva recomandare medicala a fost mentionata ca act aditional la decizie si este apare in planul de recuperare, este obligatorie respectarea.
Cred ca este vorba de sanatatea/ suferinta dvs. si sunteti in masura sa stabiliti ce vreti sa faceti in continuare.
Ca sa fiti sigur, ar trebui sa trimiteti o nota scrisa cu nr. de inregistrare/ data la comisia medicala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la taierea pensiei de invaliditate rosca bibi rosca bibi Buna ziua.La primul mesaj nunam primit nici un raspuns sper sa primesc acum.Am facut contestatie la decizia de taiere apensiei de invaliditate si am primit ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate si somaj? Spider06 Spider06 Buna ziua, V-as ruga sa imi raspundeti la urmatoaea problema: matusa mea, care are 46 de ani, are vechime in munca de 26 de ani, tocmai a fost ... (vezi toată discuția)
In cate exemplare se intocmeste scrisoarea medicala? eagle_free eagle_free As dori sa stiu si eu in cate exemplare se intocmeste scrisoarea medicala de catre un medic specialist si daca puteti sa imi spuneti care este metodologia prin ... (vezi toată discuția)