avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stat de plata diferit de fluturas
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stat de plata diferit de fluturas

buna ziua. sunt in prenatal si la ultimul salar incasat a existat o diferenta in salariul trecut pe fluturas, adica cel virat pe card si cel trecut in status....am cerut lamuriri si mi s-a spus ca cel de pe fluturas era bun si ca statusul care mi s-a comunicat nu ar fi fost unul bun. am intrebat daca s-au operat modificarile si pe stat (unde era trecut un salariu mai mic decat cel de pe fluturas) si mi-a zis sa nu imi fac probl. cum e o diferenta destul de areciabila, si cum ma gandesc ca satutul nu fluturasul va conta cand se va stabili suma ce o voi lua 2 ani, ma ingrijorez ca poate angajatorul nu a operat modificarea si in status si mi se va lua pe lua respectiva in considerare la calcul un salar mai mic decat ecl care l-am primit efectiv. cum pot afla asta? voi primi dupa nasterea copilului de la angajator vreo adeverinta cu toate veniturile din ultimele x luni si atunci as putea verifica?
Cel mai recent răspuns: maria1504 , utilizator 11:25, 3 Septembrie 2009
nu aveti salariul fix, trecut in contractul individual de munca?
Statul de plata conteaza ,acesta este depus la ITM .Puteti cere angajatorului si acum o adeverinta cu veniturile de ce trebuie sa mai asteptati pt.ca daca banuiala dv.se confirma cereti sa remedieze cat mai repede .
cel de incadrare da, dar salariul net se modifica de la o luna la alta..mai ales ca acum sunt in prenatal, deci se calculeaza altfel
Daca banii incasati ca si drepturi salariale sunt cei de pe fluturas nu e cazul sa va faceti probleme, inseamna ca a fost o greseala care s-a remediat intre timp. Se mai intampla . Solicitati eventual o adeverinta cu salariul de incadrare si cel net pe ultimele 3 luni si clarificati problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la plata salariului negociat din cim. Bogde1 Bogde1 Buna ziua, O firma care declara in actele oficiale ca a platit salariile integrale (flutirasi de salarii, adeverinte emise si stampilate) dar in realitate ... (vezi toată discuția)
State de plata violetasaramet violetasaramet Buna ziua , Sunt cadru didactic suplinitor calificat platit cu ora. Salariul ce mi se cuvine imi este virat pe card. Nu primesc fluturas de salariu deoarece ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului in cazul sotului avramut loredana avramut loredana Buna ziua, Ma numesc Avramut Loredana si as avea o nelamurire.Am inteles ca din net se calculeaza 85% dar sotul meu este sofer pe tir si de aceea sunt ... (vezi toată discuția)