avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reangajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reangajare

in situatia in care ,angajatorul face concedieri individuale care nu tin de persoana salariatului,respectiv s-a restrans activitatea in localitatea respectiva unde respectivul salariat detinea o functie de conducere, iar dupa 65 de zile se reinfiinteaza in aceiasi localitate un alt post identic cu cel ocupat de catre salariatul concediat,cu aceleasi conditii de studii si vechime pe post, salariatul concediat are un drept de preferinta sau unitatea este obligata sa il recheme pe acesta.

Contractul de munca era incheiat din anul 2012.
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:05, 20 Decembrie 2016
Salariatul nu are niciun drept de preferinta in situatia descrisa de dvs.

Angajatorul poate angaja orice persoana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere cu desfiintarea postului Alexandra-B Alexandra-B Buna ziua, Stiti cumva daca este adevarat si unde gasesc prevederile care spun ca daca un angajator concediaza un salariat din motive ce nu tin de persoana ... (vezi toată discuția)
Angajare serbaneugenia serbaneugenia la cat timp dupa concedierea unei persoane se poate angaja alta persoana pe acelas post (vezi toată discuția)
Codul muncii STAN GABRIELA STAN GABRIELA 1.In cazul concedierii, cand trebuie salariatul sa primeasca hartia de preaviz? Cand se inregistreaza aceasta la ITM. ... (vezi toată discuția)