Va rog frumos cine ma poate ajuta in urmatoarea problema.
Pe 10 august 2009 am contactat o firma ca sa mi faca izolatie exterioara la balcon si tot in aceeasi zi am semnat contractul cu patronul la mine acasa, cu stampila si cu chitanta, am dat 10 mil lei vechi ca avans, lucrarea fiind estimata la 20 de mil. Intelegerea a fost ca pe 17 august sa vina sa se apuce de treaba, urmand sa termine in 2 zile. Nu a venit la data stabilita, m a amanat de fiecare data ca are probleme. Pe contract termenul de executie este de 5 zile. L am cautat in repetate randuri si pe 21 i am zis sa mi aduca banii inapoi, termenul fiind depasit. Nu a venit nici in ziua de azi, ba mai mult nu mi a raspuns nici la telefon. Am depus plangere la politie care l a citat si nu a venit. Azi am fost la protectia consumatorului care il cunostea si mi a zis ca are 40 de mil datorie la ei, ptr amenzi. L au sunat pe mobil si le a zis ca el a luat materialele ptr lucrarea mea, doar ca eu nu am mai vrut lucrarea si ca o sa mi dea banii cand o sa contacteze alta lucrare. Mie nu mi a zis asa ceva niciodata.
De la politie mi a zis comisarul ca o sa l contacteze, dar ca n are ce i face, ca sa ma duc in instanta si acolo o sa se taraganeze...pana cand banii astia cand o sa mi i dea n o sa mai aiba nici o valoare.
Ce pot sa fac ca sa mi recuperez acesti bani?
Am avut incredere cand am dat banii, vazand ca mi face contract, ca mi stampileaza si ca mi da chitanta.#-o
Suntem pe taramul dreptului civil , nu poate fi retinuta , nicidecum ,infractiunea de inselaciune- in conventii , intentia directa calificata prin scop fiind forma de vinovatia - elementul constitutiv al acestei fapte, care nu e mentionata in relatarea de mai sus.
Am inteles, numai prin proces civil, unul penal nu-si are rostul..dar..intrebarea mea este in felul urmator..omu asta u poate fi pedepsit in nici intr un fel? banuiesc ca dosarul tot va fi amanat...si iar amanat...si daca n-o sa i dea si n-o sai dea banii si nici vreun bun personal nu are..ce fac?
Politistul l a tot sunat de vreo doua ori si de fiecare data l-a amanat..il mai suna si maine..si maine iar o sa l amane si tot asa..
Deci...cu banii furati umbla voiso in libertate si probabil ca mai inseala si pe altii fara sa pateasca nimic.
Da, in privinta existentei unei infractiuni nu exista sanse cu o plangere penala.
In civil ati putea castiga procesul dar veti avea foarte multe probleme dupa finalizarea procesului.
Omul pare sa fie un escroc care lucreaza la limita legii.Daca va pasi putin in afara ei va raspunde penal.Dupa profilul psihologic prezentat la un moment dat va fi condamnat penal.E doar o chestiune de timp.
Sunt de aceeasi parere cu dl. avocat. Actele acelui individ par a fi premeditate si efectuate cu intentia de a pacali cat mai multe persoane. Atunci cand se vor aduna suficiente probe impotriva lui, caci nu se va opri curand , va fi pasibil si de raspundere penala. Este absolut predictibil.
Este o realitate trista.
Raufacatorului acesta ii merge bine deocamdata dar se va afunda singur intrucat e clar de rea-credinta.
Ar trebui facuta o lista cu cei de rea-credinta si prezentata public de OPC.
Asa ar fi mai putini cei vatamati si de buna-credinta.
Inselaciune
ContSters4579
...e inselaciune in conventii ori ba fapta debitorului de a nu-si achita creditul?...pt penalisti poate e floare la urechesa argumenteze ca nu insa daca as fi ... (vezi toată discuția)
Inselaciune ?
DragnutaCristi
Buna seara.
Am vandut un telefon pe un site de vanzari online ,dar am incurcat pachetele la firma de curierat.
Pachetul a ajuns la destinatar,si nu a vrut ... (vezi toată discuția)