avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Documentatie tehnica gaze
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Documentatie tehnica gaze

Buna ziua . Am primit o notificare de la ENGIE ca imi expira verificarea tehnica la gaze dar in sistemul lor nu figurez cu aparate de combustibili gazosi puse in functiune . Mentionez ca sau facut doua verificari la teava de gaz si centrala pana acum , nu este normal sa imi zica ca figurez cu centrala pusa in functiune cand tot ei sunt cei care au dat autorizatia de functionare cand sa consruit blocul in care locuiesc . Mai nou imi spun ca nu exista documentatie tehnica pe apartament pe cand eu in urma cu doi ani cand i-am sunat sa fac programare pentru revizie mi-au confirmat cei drept prin telefon ca din moment ce au trimis inginerul electronist pentru verificarea centralei figurez cu acte in regula la ei in sistem . Acum ANRE au scos acel ordin nu stiu cat pe 2015 in care suntem obligati sa prezentam documentatia la gaze . Firma care sa ocupat atunci de proiect a dat faliment si am ramas la mila distrigaz . Ce pot face in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:07, 11 Ianuarie 2017
Va trebui sa respectati procedura ANRE, actuala si sa prezentati documentatia tehnica solicitata, altfel riscati intreruperea gazelor si costurile pentru redeschideea acestora sunt destul de consistente.
Solicitati documentatie tehnica de gaze de la firma de unde ati cumparat apartamentul. Chiar daca firma a dat faliment, arhiva a fost preluata de Arhivele nationale din judet sau de o firma autorizata sa gestioneze arhive.
Daca nu puteti procura documentatia, va trebui sa apelati la o firma de proiectare (chiar la ENGIE) care sa va intocmeasca proiectul si sa obtina avizele necesare si sa intocmeasca cartea tehnica.
Multumesc pentru raspuns . Dar eu nu am incheiat un contract cu ANRE iar DISTRIGAZ era obligat sa ma anunte dupa 1 IANUARIE 2016 cand sa aprobat legea 179/2015 la VERIFICAREA TEHNICA trebuie sa prezint DOCUMENTATIA TEHNICA si pot solicita o copie a documentatiei contra cost . Cei de la ANRE au dat un comunicat de presa cum ca DISTRIGAZ nu mai este obligat incepand cu 2012 sa pastreze in arhiva documentatia , iara era obligatia lor sa anunte consumatorii finali prin FURNIZORUL ENGIE ca toti care nu detin acest act sa solicite o copie . Deci eu pot sa fac o plangere la ANPC ca nu m-au instiintat , doar am doua revizii la activ la CENTRALA si TEAVA DE GAZ . Astept in continuare opinii ! Multumesc tuturor pentru ajutor de pe acum .
Anre rglementeaza activitatea, iar Engie distribuie gaze, dar doar in baza unui contract.
Este putin neclar cum v-ati montat centrala fara documentatie.Eu anul acesta am facut revizia de la 2 ani si mi s-a cerut documentatia, ISCIR-ul de la centrala si - primu lucru - sa aveti montat detector de gaze, altminteri firmele nu au voie sa faca revizie la consumatorii care nu au montat - asa au legiferat dupa accidentul de la Colectiv. Pentru documentatie puteti apela la firmele specializate...la Distrigaz,( cei care dau avizele ) ,fiti sigur ca exista documentatie pentru apartamentul d-vs., altfel nu aveau dreptul conform legii sa va dea aviz de functionare si sa va dea practic drumul la gaze ( evident cu modificarile corespunzatoare la instalatie ..in loc de 1 .aveti 2 focuri= aragazul si centrala ). Costa cam 300 lei procurarea documentatiei daca nu o aveti. Vedeti ce faceti cu ISCIR-ul la centrala.( asta daca nu-l aveti ).
Bun argumentul dumneavoastra DRAFTACRISTI . Sa va explic totul de la inceput : In 2014 am cumparat apartamentul in bloc nou , contoarul de gaze era pe zero , la o luna primesc de la ENGIE o notificare in plic ca imi expira ISCIRUL la centrala si verificarea la gaze . Am sunat la ei , mi-au facut programare dupa care i-am intrebat daca este nevoie de DOCUMENTATIE TEHNICA , au zis ca nu este nevoie pentru ca figurez cu toate avizele in regula la ei caci altfel nu ar fi trimis instalatorul si inginerul pentru ISCIR la centrala ( asta a confirmat-o verbal si inginerul in ziua verificarii centralei ) . acest apartament a fost construit in 2012 a avut o revizie si un ISCIR la centrala pana sa il cumpar eu . In cazul meu cei de la DISTRIGAZ ascund ceva zicandu-mi ca nu figurez cu aparate de combustibili gazosi in functiune pe cand tot ei au facut primele doua revizii la apartament .....Intrebarea este de mint acum ? Ce au de ascuns ?

Alte discuții în legătură

Acte revizie tehnica periodica a instalatiei de utilizare a gazelor naturale mirela19792000 mirela19792000 Buna ziua. Am primit o notificare de la ENGIE pentru efectuarea revizie tehnice periodice a instalatiei de utilizare a gazelor naturale pana pe 26.07.2018. Eu ... (vezi toată discuția)
De când mi-am instalat centrala termică de apartament, reviziile care se fac din doi în doi ani au fost... doar pe hârtie. as vrea să mă lămuresc: în ce constă cu adevărat acea revizie? Unneinformat Unneinformat Buna ziua. De cand mi-am instalat centrala termica de apartament, reviziile care se fac din doi in doi ani au fost... doar pe hartie. Adica, se uitau cand a ... (vezi toată discuția)