Aceeasi logica am avut-o si eu.
Fac fata la ambele job-uri fara probleme (unul fiind la domiciliu iar al 2-lea destul de lejer).
Intrebarea totusi ramane: DE CE IMI ESTE REFUZATA INREGISTRAREA CELUI DE AL 2-LEA CONTRACT la ITM? Problema care au intalnit-o si altii din alte localitati (vezi subiectul: "dublu loc de munca full time".
Aceeasi logica am avut-o si eu.
Fac fata la ambele job-uri fara probleme (unul fiind la domiciliu iar al 2-lea destul de lejer).
Intrebarea totusi ramane: DE CE IMI ESTE REFUZATA INREGISTRAREA CELUI DE AL 2-LEA CONTRACT la ITM? Problema care au intalnit-o si altii din alte localitati (vezi subiectul: "dublu loc de munca full time".
Multumesc pentru raspuns, cristina_b ! Aceeasi logica am avut-o si eu.
Intrebarea totusi ramane: DE CE IMI ESTE REFUZATA INREGISTRAREA CELUI DE AL 2-LEA CONTRACT la ITM? Problema care au intalnit-o si altii din alte localitati (vezi subiectul: "dublu loc de munca full time").
conform art.8 din Legea 130/1999 angajatorul are obligatia de a inregistra contractul de munca in termen de 20 de zile de la data incheierii acestuia.legea nu specifica daca este vorba de locul de munca de baza sau de cel de-al doilea jobb.inspectoratul are obligatia de a primi actele spre inregsitrare refuzul s-ar justifica in mometul in care fie angajatorul nu este societate integral privata, fie contractul nu contine clauze legale, fie nu este semnat de ambele parti si atunci nu se mai poate numi contract(exemplele de acest gen pot continua).in cazul in care te lovesti de refuzul inregistrarii parerea mea este ca ar trebui sa apelezi la instanta de judecata desi nu vad nici un motiv pentru care nu ar trebui inregistrat contractul(sunt curioasa ce motive au invocat)
Multumesc pentru raspuns.
Ambele CIM sunt intre o persosna fizica si un S.R.L. cu capital privat.
Motivul invocat: "-nu poti avea simultan doua CIM-uri cu norma intreaga."
Intrebarea mea este:
Raspunsul lor se bazeaza pe vreo reglementare legala sau norma interna? Ori este pur si simplu rationamentul functionarului respectiv?
Dat fiind faptul ca mai sunt cel putin doua persoane pe acest forum, presupun din localitati diferite de locul meu de bastina, care sustin :
* 1. - nu este legal sa ai doua CIM cu norma intreaga, respectiv :
* 2. - cei de la Directia de munca nu iti dau voie sa ai doua CIM full time
trag concluzia ca ar fi vreo reglementare sau "ceva", care-i determina pe acestia sa nu inregistreze aceste contracte.
Citez mai jos raspunsurile din discutia "Dublu loc de munca full time" (pagina 1 articolul 3):
Autor: mariana mizgoi
Numai ca de multe ori, la Directia de munca nu iti dau voie sa ai doua CIM full time. Cel ptuin, asa mi s-a intamplat mie.
Autor: shatoura
poti avea mai multe contracte cu fractiune de timp dar numai unul de 8 h.
cum de ti-au inregistrat al doilea contract?
Autor: mariana mizgoi
Nu mi-au intregistrat doua CIM Full time. Unul a fost la 8 ore si celelalt la 6 ore, desi CM nu limiteaza.
Dublu loc de munca full time
Incepand cu luna septembrie 05 sunt angajat la 2 firme diferite pentru un program intreg de cate 8 ore (de zi). Cartea de munca a ramas la firma cu jobul mai ... (vezi toată discuția)