O tranzactie pentru care s-au notat seriile bancnotelor (euro), in care am trecut CNP-ul celui care a primit si CNP-ul meu (eu i-am inmanat banii pentru a completa o suma prin care am cumparat apartamentul
) si am semnat amandoi (am dat cuiva o suma de bani) ? Se tine cont in instanta, la partaj, de acest inscris ?
...singura problema ar fi ca am uitat sa pun data...conteaza asta ?
Va rog sa detaliati: "...sarcina probei revine reclamantului , insa , intr-un proces de partaj , iata ca paratul trebuie sa rastoarne aceasta prezumtie, uzand de orice mijloc de proba"
Sa inteleg ca paratul trebuie sa-si aduca dovezi ?
Multumesc.
In primul rand, cel ce se adreseaza instantei cu o cerere - reclamantul, trebuie sa o dovedeasca. Paratul, in schimb nu este obligat sa dovedeasca netemeinicia sustinerilor reclamantului. Astfel, paratul poate sta in pasivitate sau poate alege calea apararii sale. Daca paratul nu se apara, dovedind ca pretentiile reclamantului sunt neintemeiate, instanta va solutiona cererea dedusa judecatii pe baza probelor ce se vor administra la cererea reclamantului.
Daca reclamantul nu dovedeste ca pretentiile sale sunt intemeiate, instanta va respinge cererea, chiar si fara concursul paratului. ;)