avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... art. 46 din legea 215/2001-deliberare consilier local
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

art. 46 din legea 215/2001-deliberare consilier local

art. 46 din legea 215/2001 spune următoarele:
„Nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local”
Caz concret: un consilier local a fost căsătorit cu fata unui persoane care în momentul de față vinde o proprietate unei primării.În momentul de față sunt divorțați. Din relația lor a rezultat un copil.
În Consiliul Local este în dezbatere un proiect prin care primăria vrea să cumpere un imobil de la fostul socru (bunicul fiului consilierului local).
Acel consilier local poate lua parte la deliberare:
Se poate considera că fiul acestui consilier local (în fapt nepotul celui care vinde acel imobil)are un interes patrimonial în cauză?

Alte discuții în legătură

Situaþie de incompatibilitate clarias clarias Bună seara,sunt consilier local si am o nelămurire-în cazul în care într-o ședință de consiliu se discută prelungirea unui contract cu o ... (vezi toată discuția)
Consilierul local bordea_stelica bordea_stelica Conform art. nr. 46 alin. 1 din Legea nr. 215/2001 a administratiei publice locale, ”nu poate lua parte la deliberare și la adoptarea hotărârilor ... (vezi toată discuția)
Conflict de interese sau nu grig1968 grig1968 Daca presedintele unei organizatii locale de partid este salariat(personal contractual ) in cadrul unei primarii ,iar sotia acestuia este consilier local al ... (vezi toată discuția)