avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict de interese sau nu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict de interese sau nu

Daca presedintele unei organizatii locale de partid este salariat(personal contractual ) in cadrul unei primarii ,iar sotia acestuia este consilier local al aceluiasi partid in cadrul consiliului local al primariei , aici este vorba de conflict de interese?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:02, 26 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este vorba despre un conflict de interese .

Legea 161/2003
art.77
Conflictele de interese pentru preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene sau consilierii locali şi judeţeni sunt prevăzute în art. 47 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, cu modificările şi completările ulterioare.

Legea 215/2001
art.46
(1) Nu poate lua parte la deliberare și la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soț, soție, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local, cu excepția situațiilor prevăzute la art. 57 alin. (4^1) și art. 101 alin. (3^1).
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea de director de liceu este compatibila cu cea de consilier local? drbiaf drbiaf Buna ziua! Calitatea de director liceu aflat in subordinea consiliului local este compatibila cu cea de consilier local? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Procedura de alegere viceprimar/presedinte si vicepresedinti consilii judetene ank82 ank82 Buna seara! Am o serie de intrebari si nu stiu cu care sa incep. In primul rand as vrea sa imi raspunde-ti cat se poate de repede la aceasta postare si va ... (vezi toată discuția)
Interes patrimonial consilier local Meselica Meselica Legea 215 a adm.publice locale prevede: Art. 46. - (1) Nu poate lua parte la deliberare si la adoptarea hotararilor consilierul local care, fie personal, fie ... (vezi toată discuția)