avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ICC bebe 2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ICC bebe 2

Buna seara,am o cunostiinta care a stat in ICC 3-7ani pana in oct(atunci a facut copilul 7ani).Momentan inca sta cu copilul acasa,copilul mai avand si probleme de sanatate,dar a aflat ca e insarcinata.Poate beneficia de ICC,data probabila a nasterii fiind in luna iulie? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mamy86 , utilizator 09:50, 27 Decembrie 2016
OUG 111/2010
art.2
......
(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
....
h) au beneficiat de concediu şi indemnizaţie lunară pentru creşterea sau, după caz, pentru îngrijirea copilului cu handicap;
....

In speta, poate beneficia de indemnizatia pentru CCC2.
Va multumesc pentru raspuns,as mai avea o intrebare,cand pot fi bagate actele pentru indemnizatie,imediat dupa nasterea copilului?Stiu ca tb completata o adeverinta de catre angajator cu salariul pe ultimele 12 luni,la ea cine va completa adeverinta aceasta?
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2016
mamy86, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pentru bebe2 mamy86 mamy86 Buna seara.Am o cunostiinta cu un copil care in mai face 7ani,copilul fiind cu handicap,mama a stat acasa cu el in crestere copil 3-7ani.De curand a aflat ca ... (vezi toată discuția)
Icc bebe 2 mamy86 mamy86 Buna ziua.Revin cu o intrebare:mama a ft in ICC 3-7ani pana in oct cu copil cu handicap,nu s a angajat dar e insarcinata,luna nasterii fiind in iulie.Stie ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil mamy86 mamy86 Buna ziua.Am o prietena care in luna iunie a terminat cei 7ani de stat acasa cu copil cu handicap .Luna aceasta a aflat ca va mai avea un bebe,si inca nu se ... (vezi toată discuția)