avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restructurarea postului, solutia ideala de a scapa de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restructurarea postului, solutia ideala de a scapa de angajate insarcinate

Buna ziua!
Va rog sa aveti amabilitatea sa imi spuneti daca in eventualitatea in care am depus documentele ce dovedesc starea mea fiziologica de graviditate, ulterior compania la care lucrez poate sa ma anunte ca postul meu a fost restructurat? Este legal?
Mentionez ca s-a luat la cunostinta starea mea - am numar de intrare pe document, stampila si semnatura - si compania nu este declarata falimentara, dar board-ul ce administreaza afacerea a disponibilizat toata echipa.
Sarcina prezinta risc de avort spontan si sunt in CM. Ce se intampla in aceasta situatie? Pe perioada CM, sunt protejata sau notificarea va intra in vigoare oricum? Nu am semnat niciun document privind restructurarea postului meu.
Va multumesc anticipat pentru promptitudine.
Cel mai recent răspuns: lexxy , utilizator 19:12, 3 Septembrie 2009
Doar ati auzit ca se va.....desfiinta, dar nu ati primit nimik. Probabil si pentru faptul ca sunteti inca in cm. Dar exista un document emis de conducere in acest sens?
discriminarea salariatilor, inclusiv starea de graviditate, sint interzise. starea de graviditate a unei angajate nu poate constitui un motiv temeinic pentru restructurarea postului ocupat in societate.
Inca nu am primit nimic. Mi s-a spus insa ca urmeaza sa se redacteze notificarea. Daca sunt in CM, ma astept oricand sa o primesc acasa.
Da, stiu ca in principiu discriminarea este interzisa, dar ma astept ca angajatorul sa declare un motiv suficient de plauzibil prin care sa justifice restructurarea postului meu.
O veti primi acasa instiintarea , numai ca este cam greu de concediat persoanele gravide .... este interzis prin lege. Acest lucru este posibil numai ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

Alte discuții în legătură

Restructurare post - angajata insarcinata lauramoraru lauramoraru Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Sunt insarcinata in 2 luni, am anuntat deja angajatorul prin adeverinta medicala de starea mea ... (vezi toată discuția)
Poate fi concediată o femeie însărcinată dacă postul pe care îl ocupă s-a desființat? durabaca durabaca Bună ziua, Momentan ma aflu în concediu de crestere a copilului și urmează sa ma întorc la serviciu în toamnă. Doar ca am aflat ca o parte din ... (vezi toată discuția)
Concediere gravida Cornelia2016 Cornelia2016 Sunt insarcinata in 17 saptamani iar de curand sindicatul a primit notificare ca firma la care lucrez va intra in reorganizare administrativa si restructurare. ... (vezi toată discuția)