avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere gravida
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere gravida

Sunt insarcinata in 17 saptamani iar de curand sindicatul a primit notificare ca firma la care lucrez va intra in reorganizare administrativa si restructurare. Urmeaza sa desfiinteze majoritatea posturilor si sa infiinteze altele. De asemanea o parte din angajati raman fara a primi preavize , pe structura veche. In aceste conditii pot fi concediata?
Daca intru in somaj beneficiez de concediu de maternitate si concediu de crestere a copilului?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:49, 3 Noiembrie 2016
1. Codul Muncii prevede expres ca :
Art. 60 (1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
....
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
.....

Prin urmare, nu se poate concedia o salariata gravida daca angajatorul i s-a adus la cunostinta de salariata respectiva ca este gravida.

2. Singurele exceptii de la regula sunt in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

3. Perioada de somaj vi se ia in calcul la calculul celor 12 luni eligibile pentru indemnizatia CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuitate la contractul de munca schimband firma si ocupatia cristian198 cristian198 buna ziua ,sunt insarcinata in 11 saptamani ,la actualul loc de munca am anuntat sarcina .M-am simtit rau si au inceput problemele .Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Sarcina vgeorge vgeorge Bună ziua. Lucrez la o societate comercială de vreo 2 ani. Am o întrebare: dacă rămân insărcinată și înștiițez patronul mă poate concedia? Dar ... (vezi toată discuția)
Sarcina in șomaj tehnic Ynes2 Ynes2 Buna ziua , in data de 03.06.2019 mi-am dat demisia de la fostul loc de munca , apoi in Octombrie m-am angajat la actualul angajator , din luna Octombrie pana ... (vezi toată discuția)