avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declaratie mincinoasa in cadrul expertizei tehnice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declaratie mincinoasa in cadrul expertizei tehnice

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie:

In cadrul unei lucrari la fata locului a expertului desemnat, la intrebarea expertului adresata membrilor partii parate, de a confirma ca aplicatia supusa expertizarii este cea invocata in cadrul litigiului si utilizata de parata pentru multa vreme, membrii din partea partii parate, care au utilizat aplicatia, au afirmat in procesul verbal incheiat, ca ei nu pot confirma/infirma daca aplicatia expertizata este identica cu cea din cadrul litigiului, aplicatie pe care, de fapt, ei nici nu o cunosc.

Impotriva acestei sustineri a membrilor partii parate am numeroase inscrisuri care probeaza ca acestia cunosteau foarte bine respectiva aplicatie, unul din inscrisuri fiind chiar un referat prin care s-a solicitat conducerii societatii, si s-a aprobat, utilizarea respectivei aplicatii.

Ma gandesc ca expertul desemnat daca va face expertiza respectivei aplicatii, in final partea parata va sustine ca acea aplicatie nu este cea care a fost si utilizata de parata.


In aceasta situatie ce este de facut?

Este situatia de marturie mincinoasa?

Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2016
iuliandum, utilizator

Alte discuții în legătură

Fals in declaratii in fata expertului tehnic judiciar iuliandum iuliandum Poate fi incadrata cu infractiunea de fals in declaratii (art. 326 NCP) declaratia mincinoasa data in fata expertului tehnic numit de instanta a persoanei ... (vezi toată discuția)
Incercare de inducere in eroare a instantei laau laau Partea adversa a depus la dosarul cauzei doua file pe care se afla diverse recipise cu niste numere de inregistrare date de o institutie a statului (acestea ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!!!! jan01 jan01 Comisia locala de aplicare a l18/91 vrea sa-mi anuleze titlul de proprietate pt un teren pentru care am documente notariale ca-mi revine ca mostenire, pe motiv ... (vezi toată discuția)