avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, relatia cu minorii pana la definitivare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, relatia cu minorii pana la definitivare

Buna seara! Am o întrebare la dvs! Sotia, sa ma rog mama copiilor mei a hotărât sa bage actele de divorț! Din acel moment nu ma lăsa sa îmi vad copiii spunând ca nu mai am niciun drept asupra lor pana la definitivarea acțiunii de divorț. Totodata noi ne-am separat in urma cu 6 luni dar pana a baga actele de divorț sm putut vedea copiii necondiționat. In plus aceasta a depus si o plângere penala împotriva mea pentru abandon de familie si loviri si alte violente in speranță ca o va ajuta la proces, cum pot vedea copiii necondiționat pana la definitivarea divorțului!? Se poate face o plângere in acest sens, ca această refuza sa ma oase sa ii vad si sa vb cu ei la telefon!?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:17, 2 Ianuarie 2017
Daca exista pe rol procesul de divort , aveti dreptul la o actiune pe calea ordonantei pentru program de vizitarea minorilor pana la ramanerea definitiva a sentintei de divort .
Dar scrie undeva ca nu sm niciun drept asupra copiilor pna la definitivarea acțiunii??
Aveți toate șansele să obțineți o hotărâre judecătorească rapidă, dar pe calea ordonanței președințiale.
valikissyou07 a scris:

Dar scrie undeva ca nu sm niciun drept asupra copiilor pna la definitivarea acțiunii??

Scrie în lege că AVEȚI toate drepturile egale cu celălalt părinte până la divorț, dar și după divorț aveți aceleași drepturi la legături personale cu copilul.
Nu judecătorul vă dă drepturi, dreptul îl aveți deja stabilit de legiuitor`!
Instanța de judecată poate stabili cel mult o modalitate de exercitare a unui drept deja existent, și numai în cazul când nu puteți ajunge la o înțelegere amiabilă cu mama copilului.
Dar legal dreptul îl aveți deja, stabilit prin legea din noul cod civil și legea 272/2004.
`
Art. 401 din NCC - Drepturile părintelui separat de copil - Efectele divorțului:
(1) În cazurile prevăzute la art. 400, părintele sau, după caz, părinţii separaţi de copilul lor au dreptul de a avea legături personale cu acesta.
(2) În caz de neînţelegere între părinţi, instanţa de tutelă decide cu privire la modalităţile de exercitare a acestui drept. Ascultarea copilului este obligatorie, art. 264 fiind aplicabil.
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2017
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la vizita copilului minor viodascalu79 viodascalu79 Sotia a parasit domiciliul impreuna cu copilul minor in data de 25.09.2014. Nici unul din noi a solicitat divortul dar de la acea data i-mi permite sa ma ... (vezi toată discuția)
Separarea in vederea divortului aqwszx aqwszx Buna seara, Speta: Familie cu 2 copii. Mama vrea sa divorteze. Tatal nu e de acord. Mama a depus actele pentru divort si vrea sa paraseasca domiciliul ... (vezi toată discuția)
Poate lua minorul? AniOevet AniOevet Buna ziua, in urma casatoriei a rezultat o fetita de 2 ani si 2 luni. Problema mea este urmatoarea: tatal fetitei ce nu mai locuieste cu noi de 1 an si 2 luni ... (vezi toată discuția)