avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Codul fiscal si norme de aplicare.
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Codul fiscal si norme de aplicare.

Am înregistrat sediul unei firme intr- un apartament si am închiriat spatiu 9 mp conf contract de comodat.Firma i- si desf activitatea pe teren iar când am depus declarația fiscala in 2015 la primarie pt 2016 am declarat ca nu desfășor activitate economică insa impozitul a fost pt clădire mixta calculat la 630 lei.Am citit legea si am modificat contract de comodat cu data de 30 decembrie 2016 citind in lege ca am dreptul sa- l depun in 30 zile ,insa surpriză la primărie il pot depune in primele zile ale anului 2017 insa ei fac modificarea cu 2018 cu data depunerii declarației fiscale adică 03.01.2017 nu cu data contractului de comodat.Legea este interpretabila cică, codul fiscal se bate cu normele in cate cică scrie ca daca contractul se modifica sau a expirat contribuabilul ațe termen de depunere 30 zile dar modificarea se face cu data depuneri declarației iar reducerea intra in 2018.Ce naiba sistem este astă? Daca contractul de comodat expira in 31.12.2016 iar eu am termen 30 zile sa- l depun de ce in sistemul lor nu se face modificarea cu data expirării contract 31.12.2016 iar sistemul preia pt 2017 suprafața noua închiriata ? De ce sa mai plătesc si 2017 o suprafața mixtă de 9 mp in condițiile in cate eu nici nu desfășor activitate economică? Cum ma pot bate cu primăria in legislație?

Alte discuții în legătură

Impozitul pe cladiri legea 227/2015 Pintili V. Raluca Pintili V. Raluca Buna ziua Sunt din Buzau si doresc sa ma ajutati cu o problema fiscala daca se poate referitor la legea mentionata mai sus, la sfarsitul anului 2017 mai ... (vezi toată discuția)
Declaratie impozit locuinta lupascumihaela lupascumihaela Buna ziua, Doresc un raspuns si o lamurire la urmatoarea situatie: Ca persoana fizica detin o locuinta P+1 in suprafata totala de 187mp(93.5 parter si ... (vezi toată discuția)
Impozite și taxe locale elaorlea elaorlea Buna ziua, Am o intrebare, daca poate sa ma lamureasca cineva.....Tatal meu este proprietarul unei case in care eu am sediu si desfasor activitate, ( avem ... (vezi toată discuția)