avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... ACHITAREA AMENZII IN 48 DE ORE
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

ACHITAREA AMENZII IN 48 DE ORE

As dori o solutie pt. situatia descrisa mai jos.

Am primit o sanctiune constind din retinerea permisului de conducere, insotita si de o amenda de circulatie rutiera. Am contestat procesul verbal in termenul legal. M-am judecat cu Politia si am pierdut, sentinta devenind definitiva dupa prima instanta si irevocabila dupa recurs. Apoi, in termen de 48 de ore de la raminerea irevocabila a sentintei, am achitat jumatate din cuantumul amenzii initiale si am predat permisul de conducere la Politie. Trecind timpul, am fost chemat dupa aproape un an de zile la administratia financiara de la primarie pt. a plati amenda intreaga, cei de acolo spunindu-mi ca doar in primele 48 de ore de la completarea procesului verbal se poate plati jumatate. Din cate stiu am procedat corect, pt. ca depunerea contestatiei la procesul verbal intocmit de Politie suspenda sanctiunea. De ce nu opereaza aceeasi logica atit in cazul suspendarii dreptului de a conduce cat si in cazul amenzii? Adica suspendarea celor doua sanctiuni sa dureze pina la raminerea irevocabila a hotaririi de la prima instanta.
Va rog frumos sa-mi spuneti daca am procedat corect, sau trebuie sa platesc amenda intreaga.

Multumesc pt. ajutor.
Cel mai recent răspuns: madriann , utilizator 22:52, 9 Septembrie 2009
Este important ce s-a dispus prin sentinta definitiva si irevocabila...personal, consider ca ati procedat corect, din moment ce contestatia la procesul-verbal in termen legal, suspenda sanctiunea aplicata pana la definitivare; altfel, care ar mai fi rolul acesteia? Puteati insa plati la acel moment si daca ati fi avut castig de cauza vi s-ar fi restituit contravaloarea amenzii.
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2009
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
cele 48 de ore sunt valabile de la aplicarea sanctiunii, daca contestati fara sa platiti va asumati riscul platii integrale a amenzii. ma surpinde ca v-au incasat numai jumatate, de obicei functionarii respectivi verifica data primirii PV.
stan petru-radu a scris:

Este important ce s-a dispus prin sentinta definitiva si irevocabila...personal, consider ca ati procedat corect, din moment ce contestatia la procesul-verbal in termen legal, suspenda sanctiunea aplicata pana la definitivare; altfel, care ar mai fi rolul acesteia?


domnu' avocat, va recomand OG 2/2001 inainte ....
Beneficiul este numai pt cei care RECUNOSC si platesc in 48 de ore de cand s-a intocmit procesul-verbal.
Dvs. prin contestatie nu ati recunoscut, ati contestat ca nu ati fost de acord cu ei, si atunci a capatat o cu totul alta pozitie, cea de litigiu, de contrarietate.
Deci, s-a procedat corect cerand amenda intreaga.
Inocentia
INOCENTIA a scris:

Beneficiul este numai pt cei care RECUNOSC si platesc in 48 de ore de cand s-a intocmit procesul-verbal.


plata minimului amenzii in 48 de ore nu reprezinta o recunoastere.

Alte discuții în legătură

Achitarea amenzii in 48 de ore abby16 abby16 As dori o solutie pt. situatia descrisa mai jos. Am primit o amenda de circulatie rutiera, pe care am contestat-o in termenul legal. M-am judecat cu Politia ... (vezi toată discuția)
Suspendare drept conducere auto victoriatofan victoriatofan Daca mi s-a luat permisul auto fiindca am depasit cu 1 km limita maxima a vitezei legale (adica 51 km.) si am facut contestatie la judecatorie, daca nu platesc ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere mihai_tra83 mihai_tra83 Buna ziua, Va solicit ajutorul deoarece am fost surprins de un aparat radar, in localitate, cu viteza de 104 km/h, mi-a fost suspendat permisul de conducere ... (vezi toată discuția)