avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retinere din salariu - angajament de plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retinere din salariu - angajament de plata

Buna ziu,
Este posibila retinerea din salariu a unei sume, daca exista angajament de plata scris si semnat de Angajat?
Cel mai recent răspuns: Juri 1 , Consilier juridic 14:31, 7 Ianuarie 2017
Nu se pot efectua astfel de retineri in baza unui angajament de plata , fie exista o hotarare judecatoreasca definitiva , fie un acord intre angajator si salariat in limita a 5 salarii minime brute pe economie.
Este posibil în condițiile OG 121/ 1998 privind răspunderea materială a militarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajamentul de plata delia25 delia25 Angajamentul de plata conform noului Cod Fiscal mai este legal? Daca nu ce articol spune lucrul asta? Multumesc. (vezi toată discuția)
Angajament de plata CrisiaNyky CrisiaNyky Buna ziua Sunt casiera la un supermarket si am o problema. Un client a venit cu carucior metalic (de supermarket), a scos produsele si le-a pus pe banda pt a ... (vezi toată discuția)
Retineri sin salariu gabinemo gabinemo Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: Angajatorul mi-a spus ca a facut o incadrare gresita in luna aprilie - mai 2011. Timp de 6 luni, am fost plecat in ... (vezi toată discuția)