avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Legat de legislatia privind accesul la instalatia ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Legat de legislatia privind accesul la instalatia electrica

Buna ziua,

Un vecin, deranjat ca, "vezi Doamne" faceam zgomot in casa cu o bormasina,s-a dus si a umblat la panoul electric, intrerupandu-mi alimentarea cu curent electric. Cat de legat este si ce se poate face pt descurajarea unor viitoare actiuni de genul asta.Ma gandesc ca aparatura electronica ar fi putut avea de suferit. Sa nu mai la socoteala stresul si nervii acumulati.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:04, 5 Ianuarie 2017
Gestul vecinului este abuziv si in plus periculos pentru el ca individ putand fi expus electrocutarii daca nu este electrician de meserie.
Legat de intreruperea curentului ca gest, astfel de intreruperi pot avea acelasi efect ca si cele cand se intrerupe curentul din cauza unei defectiuni pe magistrala de curent.
Aspectul ce trebuie analizat si sesizat este cel legat de faptul ca tabloul nu este asigurat/ incuiat si oricine poate interveni la instalatia electrica. Ca si locatari trebuie sa asigurati/ incuiati tablourile de distributie comune, de pe etaj sau din scara blocului si cheia sa stea la seful de scara. Celelalte tablouri de distributie electrica, la care are acces legal numai firma de distributie trebuie asigurate/ incuiate de aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabil tablou electric - scara blocului mishumishu mishumishu Buna dimineata, Va rog sa ma ajutati sa lamuresc urmatorul aspect: Tabloul electric de pe scara blocului este neasigurat si oricine poate umpla la sigurante. ... (vezi toată discuția)
Tablou electric care instalez eu. mgomez mgomez Eu nu stiu daca acest forum este potrivit pentru intrebarea mea, dar lasati-ma sa ma introduc. Sunt un American cu experienta in lucrari electrice in case ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie să fac ca să-mi schimbe contorul electric? Nelu127 Nelu127 Am un contoar care cred ca no corespunde din punct de vedere metrologic,in schimb este legat si pe direct siguranta de la contoar nu mai functioneaza. Am facut ... (vezi toată discuția)