avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mai multe locuri de munca dar acelasi sector de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mai multe locuri de munca dar acelasi sector de activitate

Sunt asistenta medicala si am lucrat in Peris, Buzau si Constanta. Trebuie sa aduc adeverinta de la toate trei locurile de munca sau ultimul angajator poate elibera o adeverinta care sa ateste acest lucru conform datelor din cartea de munca? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 6 Ianuarie 2017
Dacă aceste date sunt înscrise în carnetul de muncă, puteți face dovada cu acesta. Actualul angajator nu poate elibera vreun înscris cu privire la perioadele lucrate la alți angajatori.
Trebuei sa obtineti adeverinte de vechime de la fiecare angajator in parte.
Incepand cu 1 ianuarie 2011, vechimea in munca se dovedeste cu adeverinta eliberata de angajator.
Codul muncii prin dispozitiile art. 296 alin. (1) prevede ca vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se probeaza cu carnetul de munca.
Codul Muncii ,republicat,cu modificarile si completarile ulterioare, nu mai are in cuprinsul sau art.296...
Scuzați art invocat.
Art. 279
(1) Vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se probează cu carnetul de muncă.
(2) După data abrogării Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de muncă, cu modificările ulterioare, vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie, la cererea persoanei care nu posedă carnet de muncă, de către instanţa judecătorească competentă să soluţioneze conflictele de muncă, pe baza înscrisurilor sau a altor probe din care să rezulte existenţa raporturilor de muncă. Cererile de reconstituire formulate anterior datei abrogării Decretului nr. 92/1976, cu modificările ulterioare, se vor soluţiona potrivit dispoziţiilor acestui act normativ.

Alte discuții în legătură

Carnete de munca handaricimarin handaricimarin SE MAI FAC CARNETE DE MUNCA?CARE ESTE POZITIA MINISTERULUI MUNCII FATA DE ACEST SUBIECT?EU AM AFLAT DE LA ITM CA NU SE MAI TIPARESC,SI CA ORICUM,DE LA 1 ... (vezi toată discuția)
Recuperare vechime munca automecanica automecanica Am pierdut carnetul de munca.Sunt suficiente numai adeverinţele de la fiecare loc de munca pentru pensionare anticipată? Daca nu, ce trebuie facut? (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime liliigretz liliigretz Adeverinta de vechime pentru un angajat se elibereaza pe toata perioada lucrata intr-o unitate sau numai pentru perioada 01.01.2011 pana in prezent? Mentionez ... (vezi toată discuția)