avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate intre frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate intre frati

Trei frati au mostenit un apartament,la vanzare numai 2 frati sunt de acord,oare exista o cale de constrangere pt acel frate ca sa fie de acord cu vanzarea apartamentului?
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 13:59, 7 Ianuarie 2017
Buna ziua,
Nu exista cale de constrangere dar se poate solicita iesirea din indiviziune in temeiul art. 1143 C.Civ. si atunci vindeti si impartiti banii.
Am inteles,multumesc mult o zi buna.
Singura cale in acest caz este actionare in instanta deoarece nimeni nu poate fi obligat a rămâne în indiviziune. Daca unul/ unii mostenitor/moastenitori se opun vanzarii, atunci
unul sau mai multi mostenitori poate/pot cere oricând ieşirea din indiviziune.
Prin hotararea judecatoreasca ce a ramas definitiva, acel frate este obligat sa accepte vanzarea apartamentului sau sa plateasca sultele si sa ramana proprietar cu drepturi depline pe acel apartament.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2017
BEJENARU PETRU, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietari apartament - iesire din indiviziune Jurist TM Jurist TM Buna seara! Am urmatoarea speta: doi frati coproprietari ai apartamentului mostenit de la parinti. Unul vrea sa vanda, celalalt nu. Cel care se opune vanzarii ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune!buna seara și la multi ani! Întrebarea mea se referă la un ... Asterium Asterium Buna seara și La multi ani! Întrebarea mea se referă la un apartament cu 5 moștenitori. Un moștenitor din cei 5 se poate opune vânzării apartamentului ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune fortata GianinaDita GianinaDita Buna ziua, Am mostenit un teren de la strabunici impreuna cu mai multi mostenitori. Deoarece unul dintre ei a facut o obsesie pentru mostenire si doreste sa ... (vezi toată discuția)