avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Magazin online cu tricouri de tip dropship
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Magazin online cu tricouri de tip dropship

Buna, doresc sa imi deschid o afacere online cu tricouri de tip dropship. Practic eu voi avea un site cu modele de tricouri, iar cand cineva cumpara un tricou, o firma specializata il va imprima si il va trimite direct cumparatorului. Cumparatorul imi plateste prin PayPal iar firma care imprima tricourile isi pastreaza partea sa. Tricoul nu trece pe la mine. Site-ul meu va livra doar in USA. Doresc sa imi promovez firma prin reclame pe Facebook, Google, e-mail marketing etc.

Aceasta este prima mea firma si doresc sa stiu cum sa operez in cadrul legal din Romania. Ce fel de firma trebuie sa imi deschis? Ce autorizatii am nevoie? Pot sa imi folosesc adresa de domiciliu ca si sediu? Trebuie sa platesc TVA sau alte taxe de genul? sau doar impozitul pe profit?

Sper sa imi puteti raspunde la intrebari si orice detalii in plus sunt bine venite. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: sibil , utilizator 09:01, 11 Februarie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns. Mai am o intrebare. As dori sa "incerc" prima data piata inainte de a-mi infiinta firma cu toate formalitatile. Ma gandeam sa fac website-ul, sa incep sa vand tricouri si sa imi infiintez firma doar daca merge bine. Pot face acest lucru in mod legal?
~ Conținut șters la cerere ~
Daca as crea website-ul, as incepe sa vand tricouri si apoi as completa la sfarsitul anului formularul 201, as fi in regula? Incalc vreo lege daca fac asa?
Multumesc mult!
cristina227 a scris:

Daca as crea website-ul, as incepe sa vand tricouri si apoi as completa la sfarsitul anului formularul 201, as fi in regula? Incalc vreo lege daca fac asa?
Multumesc mult!


Ma poate ajuta cineva cu un raspuns?

Alte discuții în legătură

Cod cif Cosmin Gamanusi Cosmin Gamanusi Buna ziua, As dori sa stiu daca este necesara obtinerea unui cod CIF in conditiile in care doresc sa urmez un model de business numit \"print on demand\". ... (vezi toată discuția)
Prin asociatie familiala ? Adi_F2 Adi_F2 Buna seara, Intentia mea e de a-mi proni o afecere \" Vanzare tricouri imprimate \" Deci...ideea e cam asa...cumpar tricouri goale... fara nimic scris pe ... (vezi toată discuția)
Online business Brudici Brudici Salut. Impreuna cu un prieten as vrea sa deschid un website international de intermediere/vanzare/cumparare de bunuri virtuale. Am intrebari in legatura cu ... (vezi toată discuția)