avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mărturie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mărturie mincinoasa

Într-un proces penal, ultraj contra politistului unul dintre martori face afirmatii mincinoase, în speță relatează ca polițistul aflat la fata locului nu s-a comportat profesional, înjurând, fapt care nu este adevărat, polițistul s-a comportat excepțional, aspect relevant din declarațiile celorlalți martori,existând în rechizitoriul procurorului o clasare pentru purtare abuziva,deoarece ceilalți martori în proces spun ca polițistul nu a înjurat.Intrebare:Poate polițistul sa facă plângere de mărturie mincinoasa împotriva martorului sau nu, tot acest martor în cursul declarațiilor nu spune adevărul cu privire la cele petrecute,ori spune ca nu știe, ori ca nu a văzut,se pot folosii copii după declarațiile celorlalți martori din procesul de ultraj la o plângere de mărturie mincinoasa, va rog să-mi răspundeți!!!
Editere moderator:@viorelv,vă rog să vă continuați aici discuția, fără a mai deschide alt topic.Mulțumesc.
@viorelv a scris în alt topic deschis:
Sunt persoana vatamata într-un proces de ultraj aflat pe rolul instantei,și unul dintre martori spune ca nu m-am comportat profesional când am ajuns la fata locului, am fost cercetat pentru purtare abuziva, dar mi s-a dat clasare,fapta nu exista,pot sa fac plangere penala pentru mărturie mincinoasa,acest martor este apropiat al inculpatului și încearcă să-l apere.Pot fi acuzat de inducere în eroare a organelor judiciare în cazul în care plângerea de mărturie mincinoasa va fi soluționată cu clasare,va rog să-mi răspundeți!!!
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2017
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate viorelv viorelv Judecătorul care a dat o sentință pe fond la judecătorie , sentinta de renuntare la aplicarea pedepsei pentru doua infractiuni dintre care una de ultraj ... (vezi toată discuția)
Martori mincinosi in procesul penal Buna ziua,sunt parte vatamata intr-un proces penal aflat in faza de cercetare.Martorii pe care i-am numit in plangere,9 la numar,fac front comun cu agresorul ... (vezi toată discuția)
Judecătorul a luat în considerare la aplicarea pedepsei doar declarațiile martorilor mincinoși. pot obține înregistrarea ședinței de judecată pentru a demonstra asta? viorelv viorelv În proces au fost audiați mai mulți martori, unii au spus adevarul altii au mințit, cei care au mințit sunt rude cu inculpatul insa judecătorul le i-a ... (vezi toată discuția)