avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum dovedesc oficial ca tata este neingrijit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum dovedesc oficial ca tata este neingrijit

Buna seara.
Doresc sa il iau pe tatal meu la mine pentru a-l ingriji. Are 95 de ani. Dar, fratele meu nu ii permite. Am avut discutii in casa si de cind feciorul i-a spus "nu pleci!", tata refuza oferta mea. Tata sta singur, fratele meu ii duce mincare o data pe saptamina si medicamente o data pe luna, indiferent ce dureri mai are intre timp. In rest, se descurca singur. Greu, foarte greu.
Cu reprezentantii carei institutii as putea merge acasa la tata sa dovedesc ca nu se ocupa nimeni de el si ca are nevoie de ingrijire? Sa-l pot lua intr-un fel. Nu ma intereseaza pensia sa. Poate ramine la fratele meu pentru cheltuielile locuintei tatei (sta la bloc). Desi eu am mai putin, ma pot descurca financiar cu toate nevoile sale.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters392850 , utilizator 16:52, 8 Ianuarie 2017
Nana_eu a scris:

... locuintei tatei (sta la bloc).

Nu, nici pe aceste nu-l "ochesc". Este deja 3/4 al fratelui meu, legal.
Cu reprezentantii carei institutii as putea merge acasa la tata


Cu cei de la dgaspc. Acolo depuneti o sesizare.
Dgaspc?! E batrin, dar tot nu a dat in mintea copiilor. Il lasa puterile dar, slava Domnului, mintea nu. Eu inteleg ca dgaspc se ocupa doar de copii.
Sunteți informată greșit`!
DGASPC - Serviciul Asistență Persoane Vârstnice.
`
Dar prima dată începeți cu o sesizare scrisă către Serviciul de Asistență Socială din cadrul primăriei de la domiciliul tatălui, și vedeți ce rezolvați sau ce sfaturi primiți, apoi adresați-vă și instituției DGASPC - Serviciul Asistență Persoane Vârstnice.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce institutii ma pot adresa pentru a-mi proteja tatal batran si bolnav care este rau ingrijit de sotia lui? Mitra Mitra Tatal meu, 84 ani, grav bolnav, locuieste la 300 km de mine, impreuna cu sotia lui, bolnava si ea. Nu au pe nimeni care sa-i ajute, decit un \\"prieten\\" in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ma confrunt cu o situatie mai deosebita. suntem 4 ... Stefi.iuh Stefi.iuh Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie mai deosebita. Suntem 4 frati. Mama noastra a decedat in urma cu 7 ani. Tata , are 76 de ani ,sufera de diabet , ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters239902 ContSters239902 Va salut Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa de castig in urmatoarea cauza: Tatal meu a murit si la inmormantare am aflat de la cel care il ingrijea ca ... (vezi toată discuția)