avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... dreptul la cumparaturi in penitenciar
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

dreptul la cumparaturi in penitenciar

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie referitoare la dreptul detinutilor la cumparaturi in magazinul din interiorul penitenciarului. Si anume: in legea 254 se specifica ca au acest drept, insa unde anume se specifica de cate ori pe saptamana au dreptul sa iasa la magazin. As vrea baza legislativa.Multumesc foarte mult.
Legea 254/2013 ART. 70
Dreptul de a primi, cumpăra şi a deţine bunuri
(1) Persoanele condamnate au dreptul de a primi bunuri şi de a efectua cumpărături.
(2) Numărul şi greutatea pachetelor, categoriile de bunuri care pot fi primite,
cumpărate, păstrate şi folosite de către persoanele condamnate, precum şi procedura de
primire, păstrare şi folosire se stabilesc prin regulamentul de aplicare a prezentei legi.



Regulamentul de aplicare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal din 10.03.2016

ARTICOLUL 148
Greutatea, numărul pachetelor şi categoriile de bunuri ce pot fi primite, cumpărate, păstrate şi folosite de persoanele aflate în executarea pedepselor privative de libertate
(1) Deţinuţii au dreptul de a primi, cumpăra, păstra şi de a folosi pe perioada detenţiei bunuri de natura celor prevăzute în anexa nr. 1.

(2) Modalitatea de intrare în posesia fiecăruia dintre bunurile care pot fi păstrate şi folosite este prevăzută în anexa nr. 1.


In anexa 1 la regulament sunt prezentate cantitatile si categoriile de bunuri ce pot fi cumparate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua soțul meu e închis de 4 luni și as dori sa știu ... Dana Bozgan Dana Bozgan Bună ziua soțul meu e închis de 4 luni și as dori sa știu are dreptul de o vizita conjugala suntem căsătoriți (vezi toată discuția)
As vrea sa aflu mai multe despre drepturile unui detinut la intalnirile cu avocatul sau in penitenciar andu2607 andu2607 vreau sa stiu daca e normal ca avocatul sa stea de vorba cu clientul sau intr-un spatiu public ex:si cu alti detinuti de fata si despartiti de un geam ; si de ... (vezi toată discuția)
Drept vizita inchisoare fosta sotie AndraBB AndraBB Buna ziua! Va deranjez si eu cu o intrebare, in cazul in care 2 persoane au divortat,au impreuna un copil minor si una din persoane momentan se afla in arest ... (vezi toată discuția)