avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Am depus demisia fara preaviz la compania unde lucrez din noiembrie. Nu mi s -a dus la cunostinta cand m-am angajat ca contractul va fii pe perioada determinata, dar cand deja era tarziu, am semnat ca sa nu raman fara loc de munca. In oferta aveam 3 luni de perioada de proba, iar in contract numai 5 zile, asa ca din pacate ar trebui sa stau in preaviz. Am gasit alt job si am depus demisia. As dori sa stiu ce consecinte pot sa am, daca plec fara acordul lor? Mentionez ca nu am primit fisa postului, asta poate sa fie o oarecare aparare daca ma dau in judecata? Daca am depus demisia cu data de 09.01 (ultima zi lucratoare 06), pot sa ma angajez la noul loc de munca din 11.01?
Motivul plecarii este nu numai contractul determinat, ci si faptul ca nu ma simt potrivita pentru acest job, este sub nivelul asteptarilor mele.
Multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:48, 8 Ianuarie 2017
Userul a scris:
"...asa ca din pacate ar trebui sa stau in preaviz. Am gasit alt job si am depus demisia. As dori sa stiu ce consecinte pot sa am, daca plec fara acordul lor?"
Din mesajul initial :

Mmelanie a scris:

Am depus demisia fara preaviz la compania unde lucrez din noiembrie. ....


In acest caz, probabil ca userul face o confuzie , iar in cazul demisiei nu este necesar acordul angajatorului.

Iar daca este vorba despre o demisie cu preaviz, atunci pot exista doua posibilitati in situatia incetarii c.i.m. daca nu se respecta perioada de preaviz.
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Deasemeni, acesta a mai scris:
"Daca am depus demisia cu data de 09.01 (ultima zi lucratoare 06), pot sa ma angajez la noul loc de munca din 11.01?"
Cred că pur și simplu a depus demisia începând cu data de 09.01.2017. Nimic nu-l împiedică să depună o cerere, revenire la demisie, prin care să solicite angajatorului renunțarea la preaviz.

Aici aveți perfectă dreptate.
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Juri 1 a scris:

....
Cred că pur și simplu a depus demisia începând cu data de 09.01.2017. Nimic nu-l împiedică să depună o cerere, revenire la demisie, prin care să solicite angajatorului renunțarea la preaviz.

.....


Intr-adevar, sunt de acord cu dvs ca poate depune o astfel de solicitare - cu toate ca nu vad de ce nu ar fi de acord - , dar daca angajatorul nu este de acord sa renunte , atunci vom fi in situatia unei demisii cu preaviz, iar consecintele nerespectarii preavizului pot conduce pana la desfacerea disciplinara c.i.m.
Freeelis a scris:
"consecintele nerespectarii preavizului pot conduce pana la desfacerea disciplinara c.i.m.".

Absolut de acord.
S-ar putea totuși ca, din necunoștință, acesta să fi scris în demisie ceva de genul: ,,rog a-mi aproba demisia începând cu data de...". În acest caz, angajatul nu a solicitat aprobarea demisiei, căci aceasta nu se aprobă, angajatorul ia act de demisie, ci a solicitat renunțarea totală la termenul de preaviz.

Alte discuții în legătură

Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Demisie popaangelica popaangelica daca se da demisia trebuie neaparat facut preavizul?daca da cate zile?program 8 ore ? (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata 1916alexandru 1916alexandru Va rog sa imi spuneti daca la un cim pe perioada determinata a fost stipulata si conditia de preaviz angajatul trebuie sa tina cont so de acest lucru in cazul ... (vezi toată discuția)