avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Studii medii ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Studii medii ?

Bună ziua,
Dacă am absolvit 10 clase + școala profesională de 1 an și jumătate iar după școala profesională am primit certificat de absolvire prin examen, în ce grupă mă pot încadra. Mă pot încadra la studii medii ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:15, 8 Ianuarie 2017
Legea educației naționale nr 1/2011:
Art. 16 (1) Învăţământul general obligatoriu este de 10 clase şi cuprinde învăţământul primar şi cel gimnazial. Învăţământul liceal devine obligatoriu până cel mai târziu în anul 2020.
Art. 23. -(1) Sistemul naţional de învăţământ preuniversitar cuprinde următoarele niveluri:
a) educaţia timpurie (0-6 ani), formată din nivelul antepreşcolar (0-3 ani) şi învăţământul preşcolar (3-6 ani), care cuprinde grupa mică, grupa mijlocie şi grupa
b) învăţământul primar, care cuprinde clasa pregătitoare şi clasele I-IV;
c) învăţământul secundar, care cuprinde:
(i) învăţământul secundar inferior sau gimnazial, care cuprinde clasele V-IX;
(ii) învăţământul secundar superior sau liceal, care cuprinde clasele de liceu X-XII/XIII, cu următoarele filiere: teoretică, vocaţională şi tehnologică; d) învăţământul profesional, cu durată între 6 luni şi 2 ani;e) învăţământul terţiar nonuniversitar, care cuprinde învăţământul postliceal.
(2) Învăţământul liceal, vocaţional şi tehnologic, învăţământul profesional şi învăţământul postliceal se organizează pentru specializări şi calificări stabilite de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în conformitate cu Registrul naţional al calificărilor.
Art. 24. -(1) Învăţământul general obligatoriu este format din învăţământul primar şi învăţământul secundar inferior.
(2) Învăţământul tehnic cuprinde clasele a XII-a şi a XIII-a din învăţământul liceal, filiera tehnologică.
(3) Învăţământul profesional şi tehnic este format din: învăţământ profesional, învăţământ tehnic şi învăţământ postliceal. "

În concluzie, aveți studii generale și profesionale.

Nu, nu vă încadrați la studii medii.
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
@ Juri1
Textele de lege prezentate de dvs. au un alt continut decat cel postat de dvs.
[ link extern ]


@ lenuta1968
Vedeti si aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! o persoana cu diploma de absolvire a 12 clase dar ... taran radu taran radu Buna ziua! O persoana cu diploma de absolvire a 12 clase dar fara bacalaureat, pentru incadrarea la un loc de munca se considera cu studii Medii sau ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am deschis o firma si vreau sa ma incadrez ca tehnician ... clavl23 clavl23 Buna seara, Am deschis o firma si vreau sa ma incadrez ca Tehnician IT, am 12 clase terminate pe profilul Mate-Info (fara diploma de BAC). Am si experienta ca ... (vezi toată discuția)
Scutirea de impozitul pe venit de 16% pentru absolventii de colegii de specialitate care lucreaza in it Ajax29 Ajax29 In 2005 am absolvit Colegiul de Fizică si Tehnologii Asistate de Calculator, Facultatea de Fizică (Universitatea din Bucureşti). Ca urmare, sunt \"inginer ... (vezi toată discuția)