avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Teava inghetata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Teava inghetata

Buna ziua!Va rog ajutati-ma cu un sfat...Din cauza frigului teava de apa rece pe coloana noastra a inghetat.Odata cu asta noi am ramas fara apa rece la bucatarie si totodata si fara apa calda in tot apartamentul pt ca avem incalzire cu centrala proprie.Am sunat la domni care se ocupa cu apa si am primit un raspuns foarte urat..."nu se poate face nimic,deoarece teava din pivnita e de plastic.sa asteptam pana se va dezgheta!".O alta problema ar fi ca la parterul blocului nu locuieste nimeni,am incercat sa dau de proprietar sau de o ruda a acestuia dar nu am reusit :(.ce sa fac?cu cine sa vorbesc?nu pot sa stau si sa astept primavara.Va rog ajutati-ma!
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 01:01, 11 Ianuarie 2017
Imobilele de locuit in comun nu detin din proiect pivnita ci subsol tehnic
La nivelul imobilului dv de locuit in comun exista infiintata asociatie de proprietari ?
Daca exista asociatie de proprietari atunci reprezentantul legal al acesteia in persoana presedintelui de asociatie detine obligatia legala sa desfasoare demersuri pentru a a sigura buna functionare a partilor comune de constructii si instalatii din imobil
Intreg imobilul este debransat de la sistemul centralizat alimentare cu utilitati ?
Care este interesul dv pentru a contacta proprietarul de la parter?
Pentru eventuale relatii despre proprietarul de la parter contactati presedintele de asociatie care va poate comunica relatii din cartea de imobil
Teava poate sa inghete numai daca nu este izolata corespunzator in lungul acesteia si in special la armaturi (ventile, debitmetre, etc.).
Dezghetarea se poate realiza folosind apa fierbinte sau abur. Se moaie carpe groase in apa fierbinte si se aplica pe armaturi (aici este ingustare de sectiune si este cel mai expus la inghet). Aburul poate fi dirijat direct pe armaturi. Dupa dezghetarea dopului format in interior se dirijeaza jetul de abur pe coturi, pe schimbarile de sectiune si pe restul de conducta/ se aplica carpele cu apa fierbinte pe tronsoane de conducta, progresiv, plecand de la baza tevii spre partea de sus, avand grija ca la partea de jos, teava sa fie deshisa (ventilul de scurgere al partii verticale a tevii se dezgheata primul si se deschide) pentru a se realiza scurgerea lichidului format.
Cunosc o situație asemănătoare: apartament la parter nelocuit, conducta de apă rece înghețată. Problema nu este în apartament, care deși nu e locuit, e încălzit totuși de către vecini. Problema este în pivniță unde probabil există cel puțin un geam deschis care permite aerului de afară să ajungă direct pe conducta de apă rece. Identificați mai întâi sursa curentului de aer rece din pivniță. Apoi procedați precum v-a spus domnul GigiPopa: încălziți țeava ușor și zona din jurul ei (eventual cu o aerotermă) și apa va porni cu siguranță. Dezghețarea nu e imediată, să vă așteptați să dureze o oră-două până pornește (plasticul nefiind un bun conductor termic)
Dupa ce se dezgheata instalatia izolati teava. Se gasesc de vanzare tuburi din buret cu o deschidere laterala pentru asa ceva.
Stiu caz concret cand doar prin izolare (fara incalzirea spatiului respectiv) a fost rezolvata problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde trebuie făcută aerisirea coloanei de încălzire la bloc? khalima khalima Bună ziua. Vă rog să îmi spuneți dacă există vreo prevedere în care să se specifice unde anume trebuie făcută aerisirea coloanei de încălzire la ... (vezi toată discuția)
Izolatie subsol bloc Lucia29 Lucia29 La parterul blocului sunt 6 apartamente.Unul din acesti proprietari a facut cerere ca asociatia de proprietari sa-i izoleze pe toata suprafata apartalentului ... (vezi toată discuția)
Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite adrhc adrhc Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, sector 5 la et.8 (ultimul). Dintotdeauna (10 ani) de cand locuiesc in actualul apartament caloriferele am observat ca se ... (vezi toată discuția)