avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... grila salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

grila salarizare

Buna seara. Lucrez intr-o companie nationala de 10 ani, cu norma intreaga, in grila de salarizare fiind incadrata la clasa 6, iar dupa ultima marire la 1 ianuarie 2017 salariul meu este de 1444 lei brut. Daca salariul minim pe economie va fi de 1450 lei de la 1 feb, voi avea dupa 10 ani de vechime in munca acelasi salariu ca un nou angajat incadrat pe aceeasi functie, cu aceleasi studii dar pe o clasa de salarizare mai mica. Se poate incadra acest lucru ca si discriminare? Ce drepturi am ca si angajat in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:47, 10 Ianuarie 2017
Angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii.

Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora.Coeficientii se aplica numai daca sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.

Astfel de la 01.02.2017, salariul minim brut va fi de 1450 lei indiferent de studiile necesare ocuparii unei functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim Pandacris Pandacris Salariul minim (1450 lei) este valabil pentru orice incadrare (ma refer la angajat cu studii superioare)? (vezi toată discuția)
Insolventa dana.bors dana.bors Daca o societate este in insolventa si salariu minim pe economie creste angajatii acelei firme au dreptul sa ceara si ei marirea salariului?Salariul este ... (vezi toată discuția)
Salariu minim 2016 Deb1987 Deb1987 Buna ziua As dori sa stiu care esti minimul pentru salariatii incadrati cu studii superioare si pentru slariatii incadrati fara studii superioare? Exista ... (vezi toată discuția)