avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pașaport expirat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pașaport expirat

Bună ziua. În curând vreau sa vin cu copil meu în tara ( din Spania în România ) cu autocarul. Acesta este minor și are pașaportul expirat și este însoțit doar de 1 părinte. Exista posibilitatea de a întâmpină vreo problema la vama ?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:10, 11 Ianuarie 2017
Nu veți putea trece granița cu copilul minor fără pașaport sau CI (în UE). Adresați-vă consulatului român pentru eliberarea unui nou pașaport.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Inca ceva, am descoperit acest articol de lege si as vrea sa stiu daca el se aplica si in cazul unui minor ( 6 ani ).

ART. 29
(1) La intoarcerea pe teritoriul Romaniei, cetatenii romani au obligatia sa prezinte organelor politiei de frontiera documentele de calatorie in strainatate valabile, emise de autoritatile competente romane din tara sau din strainatate.
(2) Organele politiei de frontiera pot permite intrarea pe teritoriul Romaniei a cetateanului roman care se legitimeaza cu un document de calatorie emis de autoritatile competente romane, a carui valabilitate a incetat, numai dupa efectuarea verificarilor corespunzatoare in evidentele specifice, cu privire la identitatea si cetatenia titularului. In acest caz durata verificarilor efectuate nu poate depasi 24 de ore din momentul prezentarii solicitantului in punctul de trecere a frontierei.
(3) In cazul in care persoana care se prezinta in punctul de trecere a frontierei pentru a intra pe teritoriul Romaniei declara ca este cetatean roman, dar nu poseda documente eliberate de autoritatile romane, valabile sau expirate, care sa ateste identitatea acesteia, organele politiei de frontiera efectueaza in cel mai scurt timp posibil verificarile necesare pentru stabilirea identitatii si cetateniei persoanei respective.
La intrarea in tara nu intampinati greutati mari. Doar o sa va faca o verificare, nu trebuie sa va temeti. Daca va ia soferul cu autocarul nu e niciun bai. Haideti acasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport expirat Gina43 Gina43 As dori sa merg in Romania dar pasaportul meu este expirat din 2010 e posibil sa intru in tara chiar daca este expirat? (vezi toată discuția)
Reintrarea unui cetatean roman in tara din ue ionxx ionxx salut tuturor!!! copilul meu .nascut in italia .si inregistrat in romania cu certificat de nastere romanesc poate sa intre ptr prima data in romania pe baza ... (vezi toată discuția)
Pasaport expirat, buletin pierdut kissbogi kissbogi Buna ziua. Locuiesc in strainatate si poimaine ar trebui sa merg acasa in Romania cu masina, dar azi dimineata am observat ca nu gasesc buletinul. Trebuie ... (vezi toată discuția)