avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport expirat, buletin pierdut
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport expirat, buletin pierdut

Buna ziua.

Locuiesc in strainatate si poimaine ar trebui sa merg acasa in Romania cu masina, dar azi dimineata am observat ca nu gasesc buletinul. Trebuie sa merg acasa urgent si nu am timp sa merg la ambasada. Intrebarea mea ar fi ca as putea merge acasa cu pasaportul expirat si acasa imi fac buletin nou? Sau ce se poate face in cazul asta?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 11:21, 4 August 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Am gasit acest atricol pe pagina Politiei Frontiere. As calatorii cu masina din Danemarca spre Romania.

[ link extern ]


La întoarcerea pe teritoriul României, polițiștii de frontieră, în conformitate cu art 29 din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, pot permite intrarea pe teritoriul României a cetățeanului român care se legitimează cu un document de călătorie emis de autoritățile competente române, a cărui valabilitate a încetat, numai după efectuarea verificărilor corespunzătoare în evidențele specifice, cu privire la identitatea și cetățenia titularului. În acest caz, durata verificărilor efectuate nu poate depăși 24 de ore din momentul prezentării solicitantului în punctul de trecere a frontierei.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc frumos, ma duc la ambasada :).
Seara placuta.
Daca veniti cu masina o sa fiti lasat sa intrati si cu pasaportul expirat. O sa fiti verificat si puteti sa platiti amenda, maxim 80 lei. Daca insa vreti sa veniti cu avionul nu veti fi lasat sa urcati in avion fara titlul de calatorie eliberat de ambasada.

Alte discuții în legătură

Pasaport expirat Gina43 Gina43 As dori sa merg in Romania dar pasaportul meu este expirat din 2010 e posibil sa intru in tara chiar daca este expirat? (vezi toată discuția)
Act de identitate expirat, venire in tara danut26 danut26 Buna, Am o mica problema sunt in Danemarca si am buletinul expirat de o zi iar eu urmeaza sa merg in tara pe data de 30iun 2015 intrebarea mea este daca pot ... (vezi toată discuția)
Titlu calatorie Vatra VIORICA Vatra VIORICA Daca pot calatori cu avionul din Italia spre Romania , cu Wizz, avind doar titlul de calatorie, buletin expirat. (vezi toată discuția)