avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Contravaloare carte de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Contravaloare carte de identitate

buna ziua :asi dori sa stiu daca incepind din data de 1 febr 2017 se mai plateste contavaloarea cartii de identitate (7 lei) multumesc
Cel mai recent răspuns: maria on , utilizator 11:41, 11 Ianuarie 2017
Nu se mai plateste.

www.avocatnet.ro/content/art...
Dupa parerea mea se plateste taxa de producere a cartii de identitate. Legea 1/2017 se refera la abrogarea taxei de timbru(5 lei), respectiv a taxelor consulare(22 lei), dar cele de producere a actelor de identitate(7 lei CI, 1 leu CIP), pasapoarte, raman neschimbate, deci se vor achita. Parerea mea este ca se refera strict la taxele de timbru.
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2017
Justitiarul711, utilizator
Sunt de aceeasi parere cu Justitiarul711, este vorba de eliminarea taxelor nu ca se vor emite gratuit pasapoarte si carti de identitate.
MULTUMESC!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa extrajudiciara de timbru tuilleries tuilleries Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea chestiune: am carte de identitate provizorie care expira la data de 3.02.2017. Astazi am fost la finantele ... (vezi toată discuția)
Schimbare ci - lipsa certificat nastere ciprianmatei ciprianmatei buna seara!!Mi-am dat seama de curand ca trebuie sa imi schimb CI deoarece a expirat.Interesandu-ma ce acte sunt necesare pt schimbarea acestuia am constatat ... (vezi toată discuția)
Fara acte - cum imi fac carte de identitate? gupy31 gupy31 nam nici certificat de nastere nici C.I certificatu mi sa furat C.I a disparut din cauza unori oameni pe care le platesc adica transportul in comun ce pot ... (vezi toată discuția)