avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren retrocedat fara cale de acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren retrocedat fara cale de acces

Buna ziua, detin un teren retrocedat fara cale de acces, inainte de retrocedare accesul era pe un teren administrat de Romsilva.Romsilva este vecin pe 3 laturi, terenul lor este o pasune cu lastaris de salcami, am solicitat un schimb cu Romsilva dar nu au fost de acord, calea de acces ar avea circa 80 metri lungime.Cum putem obliga statul sa ne retrocedeze cale de acces la acest teren pentru ca are de unde, terenul Romsilva este terenul statului????In acelasi timp as putea cere despagubiri pentru cei 15 ani de nefolosinta a terenului (aproape un hectar atras in intravilan) ???Terenul se afla intr-o comuna limitrofa municipiului Buzau, foarte buna ca zona rezidentiala.
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2017
mihaibisoceanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 11:47, 10 Ianuarie 2017
Buna ziua,
Sa va retrocedeze calea de acces, daca nu a fost proprietatea dumneavoastra, nu se poate.
Puteti solicita drept de acces adica solicitati in instanta acest drept in temeiul Art. 617 Cod Civil
Dreptul de trecere
(1) Proprietarul fondului care este lipsit de acces la calea publică are dreptul să i să permită trecerea pe fondul vecinului său pentru exploatarea fondului propriu.
(2) Trecerea trebuie să se facă în condiţii de natură să aducă o minimă stânjenire exercitării dreptului de proprietate asupra fondului ce are acces la calea publică; în cazul în care mai multe fonduri vecine au acces la calea publică, trecerea se va face pe fondul căruia i s-ar aduce cele mai puţine prejudicii.
(3) Dreptul de trecere este imprescriptibil. El se stinge în momentul în care fondul dominant dobândeşte un alt acces la calea publică.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, detin o garsoniera intr-un ansamblu rezidential. problema ... paul18andrei paul18andrei Buna ziua, detin o garsoniera intr-un ansamblu rezidential. Problema e ca terenul din jurul blocului apartine dezvoltatorului care a pus o bariera de ... (vezi toată discuția)
Servitutea de trecere dana211 dana211 Buna seara ! va rog sa ma lamuriti si pe mine cum este cu servitutea de trecere .Daca ne adresam instantei obtinem dreptul de a scoate pe undeva produsuol ... (vezi toată discuția)
Proprietate fara cale de acces contaconta contaconta Buna ziua, Vreau sa cumpar un teren intravilan, dar care nu are nici o cale de acces. Pur si simplu este inconjurat de alte terenuri (si alea fara cai de ... (vezi toată discuția)