avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stimulent insertie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stimulent insertie

Buna ziua,
Ce se intampla cu acea luna de concediu a tatalui in situatia in care doresc sa ma intorc la munca, cu cel putin 60de zile inainte ca copilul sa implineasca 2ani pt a putea beneficia de stimulentul de insertie de 616 lei, care va fi incepand cu 1 feb 2016. Copilul va face 2ani anul viitor pe 4apr. Trebuie sa depun dosarul pt insertie cu 90de zile inainte de a face copilul 2ani, daca tatal nu sta acasa acea ultima luna din ccc. ?sau daca renunta la acea luna depun cu 60zile inainte. Si pt renuntare el ce trebuie sa faca? Ps: cand e ok sa depun, sisicand cand sa incep munca ca sa ma incadrez in toata schema asta? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 10 Ianuarie 2017
Legea și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte”. Pe perioada cât se efectuează ”luna celuilalt părinte” nu se va primi stimulent de inserție.

Astfel, pentru a beneficia de stimuloentul de isnertie pana la varsta de 3 ani , va trebui sa reveniti la munca anterior datei de 4 februarie 2017.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent pentru lunile tatalui giminy giminy Tatal copilului nu doreste sa-si ia concediul de o luna. Am inteles ca eu sa primesc stimulentul, trebuie sa ma intorc la servici cu 60 zile inainte ca ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie, calculul zilelor Ada Nasta Ada Nasta Hristos a înviat! Când ar trebui sa încep prima zi de munca pentru a beneficia de stimulentul de inserție? Copilul este născut pe 13 iulie 2017. Tatăl ... (vezi toată discuția)
Stimulent mamy86 mamy86 Buna ziua,am o prietena care e in ICC,copilul face 2ani pe 30oct,tatal nu poate intra in luna de ICC,fostul loc de munca al mamei s a desfiintat,iar ... (vezi toată discuția)