avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Firma veche capital social mare !
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Firma veche capital social mare !

Salut. Dacă cifra de afaceri este în jur de 165.000 de euro, capitalul social de aprox 65.000 euro, 10 angajați și firma are peste 10 ani vechime la ce impozit se va încadra de la 1 februarie??
Cel mai recent răspuns: Audit Vic Cont , Contabil 16:07, 10 Ianuarie 2017
Dvs va puteti incadrati in categoria microintreprinderilor conform noilor criterii,insa
Potrivit Art 48 pct 5.2 "microîntreprinderile existente care au subscris un capital social de cel puțin 45.000 lei pot opta să aplice prevederile titlului II (IMPOZIT PE PROFIT ) începând cu 1 ianuarie 2017 sau cu trimestrul în care această condiție este îndeplinită. Opțiunea este definitivă, cu condiția menținerii valorii capitalului social pentru întreaga perioadă de existență a persoanei juridice respective. În cazul în care această condiție nu este respectată, persoana juridică aplică prevederile prezentului titlu (IMPOZIT MICROINTREPRINDERI) începând cu anul fiscal următor celui în care capitalul social este redus sub valoarea de 45.000 lei, dacă sunt îndeplinite condițiile prevăzute la art. 47. Ieșirea din sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor ca urmare a opțiunii se comunică organelor fiscale competente, potrivit prevederilor Codului de procedură fiscală. Calculul și plata impozitului pe profit de către microîntreprinderile care optează să aplice prevederile titlului II se efectuează luând în considerare veniturile și cheltuielile realizate începând cu trimestrul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit microintreprindere tampau gabriela tampau gabriela O societate comerciala care indeplineste conditiile de a se incadra in categoria microintreprinderi ( CA < 100000 euro , are 3 salariati , are venituri din ... (vezi toată discuția)
Impozit micro tanasescufelicia tanasescufelicia o firma are cifra de afaceri la 31.12.2016 sub 500.000 euro,are capital social 50.200 lei,dar vrea sa treaca de la impozit pe profit la impozit pe ... (vezi toată discuția)
Imp micro sau imp profit adi_siv adi_siv O societate care a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri sub 1.000.000 euro a devenit plătitoare IMP micro începând cu 01 ian 2018. Din apr 2018 a optat ... (vezi toată discuția)