Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Noile reguli de TVA aplicabile în comerțul online - Probleme și soluții. Lectori: Viboal FindEx. Joi, 21 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... dupa 3 ani de munca in strainatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

dupa 3 ani de munca in strainatate

Buna seara. Intentionez sa ma intorc in tara dupa ce am lucrat 3 ani in Marea Britanie. Vreau sa stiu daca e vreo lege in vigoare prin care o sa primesc un stimulent in momentul cand ma angajez in tara. Multumesc
Cel mai recent răspuns: andreea3088 , utilizator 17:55, 11 Ianuarie 2017
Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă
Art. 75.
(1) Persoanele înregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul ori îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia pot beneficia de o primă de instalare, neimpozabilă, destinată stimulării încadrării în muncă, asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reşedinţă, şi/sau pentru reîntregirea familiei, după caz.

(2) Prima de instalare prevăzută la alin. (1) se acordă în cuantum diferenţiat, astfel:
a) 12.500 lei pentru persoanele înregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă şi care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul sau îşi stabilesc reşedinţa;

b) 15.500 lei pentru persoanele prevăzute la lit. a), care îşi schimbă domiciliul sau îşi stabilesc reşedinţa, în situaţia în care sunt însoţite de membrii familiei în sensul Legii nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, iar în cazul familiei monoparentale, în situaţia în care sunt însoţite de copilul sau copiii aflaţi în întreţinere.

(3) În cazul în care ambii soţi îndeplinesc condiţiile de acordare a primei de instalare prevăzute la alin. (1), unul va primi suma prevăzută la alin. (2) lit. a), iar celălalt va primi o primă de instalare în cuantum de 3.500 lei.

(4) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) şi (3), în situaţia în care angajatorul sau autorităţile publice locale sau centrale asigură locuinţă de serviciu ori suportarea cheltuielilor aferente din fonduri ale angajatorului sau fonduri publice, prima de instalare se acordă în cuantum diferenţiat, astfel:
a) 3.500 lei pentru persoana aflată în situaţia prevăzută la alin. (2) lit. a);
b) 6.500 lei pentru persoana aflată în situaţia prevăzută la alin. (2) lit. b);
c) 3.500 lei pentru fiecare soţ aflat în situaţia prevăzută la alin. (3).

......

Art. 76^1.
Prima de instalare se acordă şi persoanelor de cetăţenie română care şi-au exercitat dreptul la liberă circulaţie a lucrătorilor în spaţiul Uniunii Europene şi Spaţiul Economic European pe o perioadă de cel puţin 36 luni, în cuantumurile stabilite la art. 75 alin. (2)-(4) şi cu respectarea condiţiilor prevăzute la art. 751 şi 76.
Deci e in vigoare legea. Am vazut la tv acum ceva vreme si vroiam sa stiu. Unde ar trebui sa aplic? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de mobilitate someri alexandraiordache alexandraiordache Buna ziua!As dori sa ma lamuriti in ce conditii se acorda prima de mobilitate pt someri.Eu sunt somera si locuiesc in Pitesti si am gasit de munca in Arad.Pot ... (vezi toată discuția)
Beneficii la revenirea si reangajarea in tara dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Exista vreun act normativ in vigoare in baza caruia pentru romanii care au lucrat in strainatate, au revenit in tara si s-au reangajat se acorda ... (vezi toată discuția)
Lege cu privire la persoanele care se intorc din afara Stefan viorel Stefan viorel buna stie cineva ce documentatie trebuie pt. legea aceia care intra in vigoare in decembrie cu privire la persoanele care se intorc din afara(nu stiu ce lege ... (vezi toată discuția)