avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune de pe urma unui părinte decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune de pe urma unui părinte decedat

In timpul vieții părinții au construit împreună o casă.Mama a decedat .Actele casei sunt pe numele tatălui.Suntem trei frați plus tata.Se face succesiune dupa mama daca nu era trecută in acte ?
Cel mai recent răspuns: ContSters412228 , utilizator 23:10, 10 Ianuarie 2017
Casa a fost construita in timpul casatoriei parintilor si este considwrata bun comun al acestora
Se face succesoune pe cota de 1/2 ce ii apartine mamei. Tatal va obtine 1/4 iar copiii 3/4.
Dar daca îmi trece imobilul doar mie pe nume inainte de obtinerea certificatelor de mostenitor ce se poate intampla ?Succesiunea este deschisă la notar cu amânare pt unele verificări de catre unul dintre frați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire maria1956 maria1956 Terenul pe care este construita casa parintilor mei este mostenit de tata iar casa este construita in timpul casatoriei cu mama.Ce mi se cuvine mie la ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa un parinte Imelda Bojan Imelda Bojan Azi am citit pe situl dumneavoastra despre aceasta tema anume mostenirea.*In anul 2012 mama a decedat.In anul 2014 am demarat succesiunea.Mentionez ca mama a ... (vezi toată discuția)
Partaj calanceavasile calanceavasile Neam certat si ne am separat in fapt in 03 01 2003 dar am divortat legal in septembrie 2008 In 17 dec 2002 am optinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)