avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparare conducta de scurgere la iesirea din bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparare conducta de scurgere la iesirea din bloc

Buna seara. Am început anul cu o ședință a locatarilor in care s-a dezbătut problema conductei de scurgere care e deteriorata si trebuie sa remediem problema si locatarii trebuie să stranga bani. In acest sens s-a făcut un demers de catre seful de scară care a apelat la firme particulare pentru a afla un deviz estimativ al lucrării.
Intrebarea mea este pana unde este dreptul locatarilor de a rezolva problema cu țevile de scurgere si de unde incep atribuțiile firmei apa-canal care se ocupa cu distribuția apri potabile si salubrizare. Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Tadrian82 , utilizator 23:23, 12 Octombrie 2018
Mulțumesc mult pentru răspunsurile dvs. Voi merge la firma de apa-canal pentru mai multe lămuriri și în funcție de răspunsul primit vom lua o decizie.
Am si eu o situatie asemanatoare. Legea este valabila chiar daca teava de canal este ingropata sub drumul de sevitute pe care lam mostenit o data cu cumparatea apartamentelor, Teava de canal este pusa de constructorul blocului, mentionez ca avaria este situata undeva pe drumul de servitute nu in strada principala.
Multumesc anticipat!

Juri 1 a scris:

pentru conductele de alimentare cu apa, societatea furnizoare are in proprietate/administrare partea de pana la bransament (apometru), iar de la bransament in interiorul condominiului (bloc, scara) este proprietatea comuna si indiviza a proprietarilor de partamente.
pentru conductele de canalizare, este similar: din condominiu pana la deversare (canal) apartine proprietarilor, de la deversare apartine societatii care presteaza serviciul de canalizare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul costuri reparatii Daniela Ana Albota Daniela Ana Albota Buna seara ! Cum este corect sa se repartizeze costurile cu inlocuirea partii comune de iesire a conductelor de scurgere din subsolul blocului ? (adica nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! conducta de canalizare care iasa din bloc si se duce ... Rares25acasa@yahoo.com Rares25acasa@yahoo.com Buna ziua! Conducta de canalizare care iasa din bloc si se duce in canalul de deversare a apei menajere e de consum circa 10 m liniari a cui apartine si cine ... (vezi toată discuția)
Condominiu mihailovin27 mihailovin27 Buna ziua, va rog frumos sa ma lamuriti cu un aspect legat de condominiu. De curand s-a infundat iar conducta de canalizare comuna , s-a facut sedinta cu ... (vezi toată discuția)