avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Constitutia Romaniei, republicata
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Constitutia Romaniei, republicata

"Protestul" magistratilor din Romania este constitutional sau neconstitutional? Apreciez ca, de fapt, este o greva mascata ceea ce creeaza un precedent periculos pentru statul de drept, care, oricum, nu prea este functional!
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 08:25, 11 Septembrie 2009
Din cate stiu,art. 43 din Constitutia revizuita,consacra dreptul la greva al salariatilor...Insa daca aceasta greva a magistratilor este sau nu constitutionala,cred ca doar cei avizati pot raspunde la aceasta intrbare...;)
Magistratii nu sunt salariati! Reprezinta una din cele 4 puteri din stat!
Parera mea este ca nu magistratii reprezinta una din cele 4 puteri in stat ci puterea judecatoreasca ca institutie. Puterea legislativa este una din puterile intr-un stat dar asta nu inseamna ca parlamentarul este una din puterile in stat. Apoi, ierarhic luand, nu este normal ca, bugetarii fiind, anumite categorii de salariati sa aiba salariul mai mare decat presedintele unui stat. Trebuie sa exista o ierarhizare a functiilor si implicit a salariilor functie de pozitia si importanta acestora.
Evident ca la autoritatea judecatoreasca m-am referit, ca a una din puterile dintr-un stat de drept, insa magistratii se considera deasupra acestei autoritati uitand ca, de exemplu judecatorii sunt independenti si se supun numai legii. In acest moment, acestia nu se mai supun legii, de fapt o incalca.( art.63 din Legea nr.168/1999, cu modificarile si completarile ulterioare!) In rest, este vina tuturor celor care s-au perindat la conducerea si administrarea statului roman.
Acesti cetateni se aprecieaza independenti de ... lege ,atata timp cat ei ar trebui sa fie cei care obliga la respectarea ei . Daca isi pot permite ,de ce sa nu faca !

Alte discuții în legătură

Și, ați votat astãzi? de ce? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Bună ziua! Ați votat astăzi? Dacă da, de ce da? Dacă nu, de ce nu? Eu nu am votat. Ultima oară când am votat îmi amintesc, alături de alte ... (vezi toată discuția)
De ce nu se eliberează detinutii din românia? Becul Becul Bună ziua de ce nu se eliberează deținuți din romania? Oare cand o sa se elibereze cu bratari electronice? Ce se asteaspta? Sa se îmbolnăveasca toti ? ... (vezi toată discuția)
"protestul" magistratilor ContSters21504 ContSters21504 In tara aceasta totul este posibil. Daca magistratii nu pot face greva, nici o problema...ii spunem \"protest\". Cum e posibil acest lucru idiot? Pai daca s-ar ... (vezi toată discuția)