avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Membru in 2 sindicate in acelasi timp la angajatori ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Membru in 2 sindicate in acelasi timp la angajatori diferiti

Buna ziua!
Va rog daca se poate un raspuns la urmatoarea intrebare:
Poate un angajat sa fie membru in acelasi timp la doua sindicate (unul reprezentativ la o unitate la care este angajat) si un alt sindicat din, sa zicem, primarie? Daca da, atunci cum plateste contributia luna tinand cont ca unitatea plateste sindicatului reprezentativ contributia de 1%, dar in acelasi timp un alt sindicat din primarie cere aceleasi unitati retinerea a inca 0,5% din venitul net drept contributie de membru de sindicat, unitatea platind cele 2 contributii?
Este posibil asa ceva? Care este temeiul legal?
Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Juri 1 , Consilier juridic 17:43, 11 Ianuarie 2017
O persoana poate face parte, in acelasi timp, numai dintr-o singura organizatie sindicala la acelasi angajator (art.3alin.4 din Legea nr.62/2011).

Prin urmare, in tacerea legii , consider ca o persoana poate fi membru in doua organizatii sindicale la doi angajatori diferiti.

in acest caz, cotizatia este datorata fiecarui sindicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotizatie sindicat cf noului cod civil dodo70 dodo70 buna seara, sunt salariat bugetar la un spital din romania, nu sunt membru de sindicat si totusi mi se opreste aceasta contributie lunara, cf noului cod ... (vezi toată discuția)
Contributie sindicat pentru nemembrii de sindicat iuliandum iuliandum Buna ziua, Situatia se afla in felul urmator: Am fost membru de sindicat pana cand am fost exclus din aceasta organizatie intrucat am semnat o plangere ... (vezi toată discuția)
Contributie pentru desfasurarea negocierilor colective Instantlife Instantlife CCMUN 2007-2010 ART.103: In contractele colective de munca incheiate la nivel de unitate de catre sindicate in numele salariatilor, partile contractante vor ... (vezi toată discuția)