avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune extratabulara - aplicare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune extratabulara - aplicare

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca uzucapiunea extratabulara se aplica in situatia urmatoare si care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez.

Am ingrijit o batranica cativa ani cu intelegerea ca imi va face acte pe garsoniera. Din pacate, batranica a decedat fara sa ne asteptam si nu am apucat sa facem acte si la notar. Nici macar o hartie intre noi. Ea nu are nici un mostenitor. Eu am ramas cu cheia si am ingrijit garsoniera de atunci pana in prezent (de aprox. 4 ani), platind intretinerea si impozitul cu numele meu specificat.

Se aplica uzucapiunea extratabulara in acest caz ca dupa 10 ani sa pot cere sa se inscrie in CF garsoniera pe numele meu? Daca da, care sunt pasii care trebuie sa-i fac acum si atunci (cand se vor implini 10 ani)? Am citit pe site ca trebuie "înregistrat cererea de înscriere în cartea funciară". Cand si cum trebuie procedat?

Iar daca nu se aplica, ce trebuie facut cu imobilul?

Alte discuții în legătură

Am îngrijit o persoană în vârstă, fără moștenitori, care urma să treacă imobilul său pe numele meu, însă a decedat înainte de a finaliza acest lucru. cum l-aș putea dobândi? Maria Margarit Maria Margarit Buna ziua, va deranjez cu rugamintea de a ma indruma in urmatoarea situatie: am ingrijit pe cineva in varsta fara mostenitori si care urma sa treaca imobilul ... (vezi toată discuția)
Revenire automata a unui imobil dupa mai bine de 30 ani de dari la stat ramqby ramqby Buna ziua. Socrul meu are o casa plus teren,pe care proprietari sunt parintii lui,care au decedat.Asa figureaza la primarie,el nu are nici un act,cum erau ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune garsoniera Nechifor Georgel Nechifor Georgel In cazul in care proprietarii unei garsoniere au decedat in cursul anului 2013, nu au avut copii, dar au avut frati si surori(eu sunt nepot), pot dobandi drept ... (vezi toată discuția)