avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire concediu prenatal/postnatal
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire concediu prenatal/postnatal

Buna seara,

Sotia mea este insarnicata si, din pacate, are poprire, pentru un credit neplatit, de 1/3 din salariu. Intrebarea mea este daca veniturile din concediul prenatal/ postnatal de 126 de zile vor fi si ele supuse popririi?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:21, 6 Ianuarie 2021
Art.729 C.proc.civ.
....


(4) Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziţii legale, precum şi sumele cuvenite şomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.

(7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.
Multumesc frumos!
Buna ziua. Sunt in aceeasi situatie, respectiv mi s a pus poprire pe salariul primit in concediul de maternitate. Am intrebat la serviciul resurse umane si mi s a raspuns ca eu inca sunt salariata, si ca art. Respectiv din codul civil se refera la altceva. Ce ar trebui sa fac?
Ai rezolvat problema popririi?
buna ziua sotul meu are indemnizatiede crestere a copilului astazi ia venit propire 30 la suta din suma pt niste amenzi de circulatie de la primaria com.noi o avem pe card daca o mutam prin posta si de acolo poate sa i opreasca?s au au voie sa ia dreptul copilului?

Alte discuții în legătură

Poprire pe concediu de sarcina si lauzie nukytza nukytza Buna ziua, In mai 2013 a fost instituita o poprire pe contul meu bancar in urma unei decizii de executare silita pentru un contract de imprumut de la o ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi alexa1305 alexa1305 Buna ziua.Am o nelamurire.Am o poprire pe contul de salariu de la o banca, de la sfarsitul anului trecut.Imi opreste 1/3 din venituri.Eu sunt insarcinata in ... (vezi toată discuția)
Intrebare poprire indemnizatie crestere copil si alocatii Mary violeta Maties Mary violeta Maties Am primit un sms de la banca de la care dețin card cum ca s a instituit poprire pe nr de ....suma de....dar e suma de la indemnizația de creștere si ... (vezi toată discuția)