avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajul in cazul imobilului cumparat in rate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajul in cazul imobilului cumparat in rate

Am nevoie de un sfat din partea dumneavoastra in legatura cu partajul unui imobil cumparat in rate. Sunt intr-un proces de divort cu sotul meu si as vrea sa stiu la ce sa ma astept. Precizez ca am cumparat apartamentul inainte de a ma casatori si figurez ca unica proprietara a imobilului. Desi am platit apartamentul pe loc cu ajutorul unui credit luat de la cec, o parte din rate au fost platite pe perioada casatoriei, insa nu de noi sotii, ci de mama mea,care avea o afacere la vremea respectiva , lucru care poate fi dovedit chiar de sumele mari de pe chitante, care nu puteau fi achitate din salariile noastre mici, ale sotilor. Doresc sa stiu daca in cazul acesta vor intra in masa partajabila doar ratele sau nici macar , sau in cel mai rau caz apartamentul ar putea deveni bun comun. Mentionez ca sotul este violent si am cerut chiar si evacuarea si astept de un an sentinta, in timpul acesta eu locuind la rudele mele.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 20:12, 6 Septembrie 2009
Precizez ca am cumparat apartamentul inainte de a ma casatori si figurez ca unica proprietara a imobilului.


Bunul e propriu , va exista, cel mult, un drept de creanta al sotului (prescriptia intre soti e suspendata , nu curge , insa si acest drept e prescriptibil in termenul general , cel de trei ani ).

Mentionez ca sotul este violent si am cerut chiar si evacuarea si astept de un an sentinta, in timpul acesta eu locuind la rudele mele.


Solicitati evacuarea , intrucat dispuneti de acest bun dupa propriul plac , sunteti proprietar exclusiv.

Succes.;)

@ricu Va ajuta sa priviti mai mult spre interior... nu spre exterior .;)
(cu referire la fostul status)
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Bunul este propriu, il puteti evacua daca aveti hotararea de divort, acesta in urma divortului avand calitatea de tolerat in locuinta dv.
Cu privire la partaj, bunul fiind propriu, nu este admisibila o actiune de partaj a imobilului ci doar a ratelor achitate in timpul casatoriei, reclamantul trebuind sa dovedeasca faptul ca a contribuit in vreun fel la achitarea ratelor.
Din cate inteleg din mesajul dv., contributia sa a fost zero.
Succes! ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament, eventual bunuri, in cazul concubinajului Grati Grati Buna seara, [b]Ma poate cineva ajuta intr-un caz...bizar?[/b] Am fost casatorita, am divortat de 10 ani, dupa divort eu am cumparat un apartament, cu plata ... (vezi toată discuția)
Evacuarea sotului neproprietar dupa divort Cabinet individual de Avocatura Cabinet individual de Avocatura in iunie 2009 s-a pronuntat divortul prin acordul partilor. sotia este proprietar tabular al casei care era ultimul domiciliul comun al sotilor. sotul nu are ... (vezi toată discuția)
Neata, sunt in proces de divort cu sotia, ea sta in casa pe care ... alex201888 alex201888 Neata, sunt in proces de divort cu sotia, ea sta in casa pe care am achizitionat-o inainte de casatorie, prin credit PC, durata 25 ani, deci este bun propriu. ... (vezi toată discuția)