avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura si chitanța sau bon fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura si chitanța sau bon fiscal

Buna seara,
Daca am o firma de organizări evenimente care prestează servicii către persoane fizice punând la vânzare pachete care conțin mai multe servicii ( foto, video, flori , aranjamente, huse etc.) si am sa zicem 20 de clienți pe an si nu am punct de lucru. Trebuie sa am neaparat casa de marcat sau pot da in continuare factura si chitanța?

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Audit Vic Cont , Contabil 12:16, 1 Februarie 2020
Trebuie sa aveti casa de marcat atat timp cat prestati servicii catre populatie cu incasare in numerar
Mulțumesc.
Este necesar sa facem si factura cu bon sau este suficient sa dam doar bon pentru PF

Audit Vic Cont a scris:

Trebuie sa aveti casa de marcat atat timp cat prestati servicii catre populatie cu incasare in numerar

Pentru suma incasata este suficient bonul fiscal ce are inscrise pe el serviciile prestate.Daca vi se solicita trebuie sa emiteti si factura pe care mentionati ca este incasata cu bonul fiscal respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casă de marcat pentru doua activitati distincte vasilelungu vasilelungu Buna ziua ! Am o Intreprindere Individuală care are ca activitate principală vanzarea de produse industriale si alimentare prin târguri și piețe, a doua ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau chitanta lungus lungus o societate presteaza servicii web. in general colaboreaza cu persoane juridice, emite factura si incaseaza cu op sau chitanta. in cazul in care, ocazional, ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal la service auto Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Service auto presteaza servicii catre persoane fizice. Factura este intocmita pe persoana fizica iar incasarea se face peste doua luni de la o societate de ... (vezi toată discuția)