avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... oprire alocatie si indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

oprire alocatie si indemnizatie

Pentru amenzile de circulatie se poate face oprire pe alocatia sau indemnizatia copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 16 Ianuarie 2017
1. Legea nr.61/1993
art.8
Alocaţia de stat pentru copii nu este impozabilă şi nu poate fi urmărită silit decât în vederea recuperării sumelor plătite necuvenit cu acest titlu.

2. OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor prevede :
art.20
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă nu pot fi urmărite silit decât în vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.
.....

3. art.729 C.proc.civ.
...
(7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.

Prin urmare, pe alocatie si pe indemnizatia pentru CCC nu se poate infiinta poprire, decât în vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire indemnizatie crestere copil vatafuflorentina vatafuflorentina Buna ziua,am o datorie catre banca brd si ieri am verificat cardul si am constatat ca apare suma restanta pe care o am de dat,intrebarea mea este imi pot face ... (vezi toată discuția)
Blocare cont bancar Gabriela simu Gabriela simu Buna ziua, am o rata lunara la banca pentru un credit de nevoi personale. Nu am platit ratele de un an. Acum sunt acasa pentru cresterea copilului. In luna mai ... (vezi toată discuția)
Oprire icc mamy86 mamy86 Buna seara.Am o prietena care e in ICC 3-7ANI.De luni i s a pus oprire pe toate conturile,ea avand un credit neachitat in valoare de 4100lei.Pot recuperatorii ... (vezi toată discuția)